Gemeente Weerselo

RUIMTELIJKE ORDENING

Wijzigen agrarisch bouwperceel.
Met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met inachtneming van het bepaalde in artikel 36 van het bestemmingsplan 'Buitengebied' hebben burgemeester en wethouders het agrarisch bouwperceel Alofssteeg 4, Weerselo vergroot. Het besluit kan tijdens de openingsuren ingezien worden bij de afdeling VROM. Tegen dit besluit kan krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van toezending aan de aanvrager een bezwaarschrift worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Denekamp, postbus 11, 7590 AA Denekamp. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw D. Oude Mulders tel. 0541-669664.

Voorbereidingsbesluit
In zijn vergadering van 31 mei 2001 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor het perceel kadastraal bekend kadastrale gemeente Weerselo, sectie F, nr. 1985 (ged.) en plaatselijk bekend Grotestraat ongenummerd te Rossum. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op 21 juni 2001 en ligt met ingang van deze datum ter inzage bij de afdeling VROM, locatie Weerselo.

Verleende vrijstelling ex. artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening Project "Centrumrand, 1e fase" Ootmarsum
Burgemeester en wethouders van Denekamp maken bekend dat zij op13 juni 2001 vrijstelling hebben verleend van de voorschriften behorende bij het bestemmingsplan "Ootmarsum", onder toepassing van artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, ten behoeve van het realiseren van de eerste fase van het project "Centrumrand" te Ootmarsum. Deze fase omvat de realisering van een verzorgingshuis, 20 seniorenwoningen, winkelunits en een supermarkt nabij de Moerbekkenkamp te Ootmarsum.
Burgemeester en wethouders hebben tevens op 13 juni 2001 bouwvergunning verleend voor bovengenoemd bouwplan. Het vrijstellingsbesluit en de verleende bouwvergunning liggen van 21 juni tot en met 1 augustus 2001 ter visie op de afdeling Algemene Zaken van de Locatie Ootmarsum van de gemeente Denekamp, Kerkplein 1 te Ootmarsum. Deze afdeling is op werkdagen geopend van 8:30 tot 12:30 uur. Voor inzage buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de heer H.J.J. Meijer, telefoon 0541-288888.
Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende de periode van 21 juni tot en met 1 augustus 2001 een bezwaarschrift tegen de verleende vrijstelling en bouwvergunning indienen bij Burgemeester en wethouders van Denekamp, postbus 11, 7590 AA te Denekamp.
Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de President van de arrondissementsrechtbank te Almelo, postbus 323, 7600 AH te Almelo.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een serre bij de woning Alleeweg 11 te Ootmarsum (V28/2001);
Het bouwplan wijkt af van -de voorschriften van- het bestemmingsplan inzake het overschrijden van de rooilijn. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Alvorens daartoe te besluiten ligt het bouwplan met ingang van 21 juni a.s. gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage op de afdeling gemeentewerken van de gemeentesecretarie locatie Ootmarsum (openingstijden 8.30 - 12.00 uur; buiten deze uren na -telefonische- afspraak). Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de bouwaanvraag kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.