Gemeente Zoetermeer

Binnenkort blauwe zone en betaald parkeren bij Centrum voor Kunst en Cultuur

Om het parkeren rond het nieuwe Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) beter te regelen heeft de gemeente besloten om de parkeergarage onder het CKC langs de Osylaan en het Achterom plus de daarnaast gelegen parkeergarage aan te wijzen als blauwe zone. De noodzakelijke bebording zal zo spoedig mogelijk worden aangebracht. De openstelling van het gedeelte onder het CKC, alsmede de onderverdieping van de garage naast het CKC, is nog afhankelijk van het oplossen van een aantal technische problemen.

Spelregels blauwe zone
De parkeerschijfzone geldt van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en op koopavonden van 18.00 tot 21.00 uur. Op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Met gebruikmaking van een duidelijk zichtbare parkeerschijf mogen automobilisten maximaal drie uur parkeren.
Indien men langer wil parkeren dan kan men dagkaarten (à fl 7,50 per kaart) kopen bij het Parkeerservicebureau aan de Luxemburglaan 134 in het Stadscentrum.

Betaald parkeren
Op het parkeerterrein naast de vrijstaande garage wordt zo snel mogelijk betaald parkeren ingevoerd. De bijbehorende parkeerautomaat moet nog worden geplaatst.
Het tarief bedraagt fl 2,00 per uur. Bij aankomst dient parkeertijd te worden gekocht bij de parkeerautomaat. Het tarief voor dagkaarten bedraagt fl 10,00. Dagkaarten kunnen rechtstreeks uit de parkeerautomaten worden verkregen en zijn ook verkrijgbaar bij het Parkeerservicebureau.



Gemeente Zoetermeer © June 2001