Politiebericht Groningen: Diverse 20-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 20 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: Westerlingen aangehouden voor poging overval Twee westerlingen, een 18-jarige inwoner van Den Haag en een 20-jarige inwoner uit Delft, zijn dinsdagmiddag aangehouden voor een poging tot een overval op een drogisterij aan de Floresstraat in Groningen. Beiden gingen de winkel binnen en bedreigden een personeelslid met een vuurwapen. Omdat zij niet snel voldeed aan de wens om de kassa te openen, probeerden zij zelf de kassa te openen. Dit lukte echter ook niet snel genoeg, waarop beiden de winkel weer uitvluchtten. De politie die snel ter plaatse was gelukte het om de beide mannen in de omgeving aan te houden. Daarbij bleek dat een van hen een doorgeladen vuurwapen bij zich droeg. De beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: controle autogordels
Negentien mensen liepen dinsdagmorgen een bekeuring op voor het niet dragen van een autogordel tijdens een politiecontrole op de draagplicht daarvan. De controles vonden plaats op de Kluiverboom en de Pop Dijkemaweg in Groningen.

Groningen: vernieler aangehouden
In zijn woning in de Lissabonstraat in Groningen heeft de politie dinsdagnacht een 25-jarige Groninger aangehouden. Omwonenden melden aan de politie dat een man diverse vernielingen pleegde aan geparkeerde autos en een woning. Bij de komst van de politie bleek de man zijn woning in te zijn gegaan. Daar kon hij worden aangehouden. Hij bleek beschadigingen te hebben veroorzaakt aan een tweetal autos en van een woning een ruit te hebben ingegooid. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij blijkt psychische problemen te hebben. Een hulpverleningstraject wordt vandaag in gang gezet.

Groningen: man aangehouden na mishandeling vriendin Nadat hij tijdens een ruzie zijn vriendin had mishandeld is een 47-jarige man uit Groningen dinsdagnacht door de politie aangehouden in zijn woning aan de Vindicatstraat in de Stad. De oorzaak van de ruzie is vermoedelijk gelegen in het overmatig alcoholgebruik van de vriendin. Die werd met verscheurde kleding door de politie op straat aangetroffen. Zij bleek zodanig onder invloed dat ze nog geen aangifte kon doen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Groningen: vrouw vernielt ruit
De politie heeft dinsdagavond in de Metaallaan in Groningen een 37-jarige vrouw aangehouden voor vernieling. De vrouw, die binnenkort vanwege het voortdurend veroorzaken van overlast haar woning uit moet, reageert frustraties hierover of op haar buren. Die belden dinsdagavond de politie nadat er een aantal bierflessen tegen een raam van hun woning was gegooid. Daardoor raakte niets beschadigd. De politie trof de vrouw, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, op straat aan. Ze uitte enkele bedreigingen aan het aders van enkele buren en ging toen haar eigen huis binnen. Politiemensen die nog enige tijd in de buurt achterbleven zagen de vrouw korte tijd later weer naar buiten komen. De agenten zagen dat ze tegen een raam van de woning van de buren begon te slaan. De politiemensen liepen op de vrouw af maar konden niet meer voorkomen dat ze een steen door de ruit gooide. De vrouw is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze is ter ontnuchtering en verhoor ingesloten.

Groningen: man mishandeld in woning
Een 23-jarige man uit Groningen is dinsdagavond mishandeld in zijn woning aan de Froukemaheerd in Groningen. De man heeft al geruime tijd onenigheid over een geldkwestie met een aantal andere mannen. Dat leidde al eerder tot een confrontatie tussen het slachtoffer en zijn opponenten. Het slachtoffer deed daarvan geen aangifte. Dinsdagavond drongen vijf tot zeven mannen de woning van het slachtoffer binnen en mishandelden hem. Bij de komst van de politie werden zowel daders als slachtoffer niet meer aangetroffen. Omdat geen zekerheid bestond over zijn letsel ging de politie op zoek naar het slachtoffer. Hij werd enige tijd later aangetroffen op de Zaagmuldersweg in Groningen. Hij bleek hoofdletsel te hebben en is door ambulancepersoneel behandeld. Ook nu is onduidelijk of de man aangifte doet. Een onderzoek naar de daders van de mishandeling leverde dinsdagavond niets op.

Groningen: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Diamantlaan in Groningen is dinsdagmiddag een 14-jarig meisje uit de Stad gewond geraakt. Het kind fietste vanuit de Travertijnstraat de Diamantlaan op en stopte halverwege, kennelijk om een aankomende auto voorrang te verlenen. Om onverklaarbare reden fietste ze echter onverwacht door. Daardoor kon een automobiliste uit Groningen, leeftijd nog onbekend, haar niet meer ontwijken en werd ze aangereden. Het meisje is met diverse verwondingen ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De bij het ongeval betrokken auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De auto bleek niet te zijn verzekerd.

Groningen: vrouw gewond na val met fiets
Een 54-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Eendrachtskade in de Stad. De vrouw kwam met haar fiets te vallen nadat een 16-jarige jongen uit Groningen, ook op de fiets, tegen haar was aangebotst. De knaap kreeg alvorens tegen het slachtoffer aan te botsen, een duw van een andere fietser, een 15-jarige jongen uit Groningen. Het slachtoffer liep letsel aan een hand op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: bedreiging
Aan de A-weg in Groningen heeft de politie dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man probeerde een deur van een winkel in te trappen nadat hij in het gebouw van de Sociale Dienst aan de Eendrachtskade enkele medewerkers van die dienst met de dood had bedreigd. Ook bedreigde de man andere klanten van de Sociale Dienst. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen/Ten Boer: daders poging beroving aangehouden Twee mannen uit Groningen, beiden 32-jaar oud, zijn dinsdagmiddag aan de Kremersheerd in Groningen door de politie aangehouden nadat zij hadden getracht een kassaroof te plegen bij een kampeerbedrijf aan de Nijverheidsweg in Ten Boer. De roof mislukte waarna de mannen er vandoor gingen in een auto. Personeel van het bedrijf wist het kenteken van de auto door te geven aan de politie. De wagen bleek te zijn gestolen in Eelde. Na uitgifte van het signalement van de auto en daders troffen politiemensen de wagen aan op de Parkallee in de Stad. Daar werd een politieman die de verdachten wilde aanhouden bijna door de daders omvergereden. De agent kwam met de schrik vrij. Er volgde een achtervolging waarbij de auto uit het oog werd verloren. Korte tijd later werd de wagen aangetroffen op de Bekemaheerd in Groningen. De wagen bleek tegen een boom te zijn gebotst en in brand te staan. De brandweer bluste de auto. In de onmiddellijke omgeving werden de beide verdachten aangetroffen. De één had zich verstopt in de bosjes, de ander werd aangetroffen in een vuilcontainer. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.