Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje



20 juni 2001

Inhoud


* Hoogeveen present op Nationale Haringparty *
* Vergadering gemeenteraad *

* Deel Korenstraat wordt herstraat *

* Werk aan de overweg Kinholtsweg *

* Spreekuur wethouder gaat niet door *

* Zomermarkten Elim *

* Collecten *

* Ruimen graven *

* Oud papier *

* Nieuw rijbewijs duurt minstens 8 weken *
* Website Hoogeveen op 1 bij Webdam *

* Restgoedwagen elke maand in uw straat *
* Mededelingen *


* Intrekking milieuvergunningen bedrijven Stephensonstraat *
* Milieuvergunningen A.G. Bellstraat Hoogeveen en Elim *
* Inspraak uitwerkingsplan Schutlanden Hoogeveen *
* Plan aanleg fietspad tussen Stuifzand en Hoogeveen *
* Goedkeuring bestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Noordscheschut *

* Bestemmingsplan Partiële wijziging Omgeving Hendrik Reindersweg 13 Pesse *

* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening Hollandscheveld en Zuiderweg *

* Herziening bestemmingsvoorschriften zomerhuizen *
* Bouwaanvragen en bouwmeldingen *

* Verleende bouw- en sloopvergunningen *

Hoogeveen present op Nationale Haringparty

Tal van bekende gezichten bezochten woensdag 13 juni de Nationale Haringparty op Kasteel Nyenrode in Breukelen. Mr. Pieter van Vollenhoven en vice-premier Annemarie Jorritsma waren de belangrijkste gasten. Het thema van deze veertigste haringparty was dit jaar 'Koninginneharing' en daarom waren ook de gemeente Hoogeveen en Vishandel Bruinsma uitgenodigd om zich te presenteren.

Rein Bruinsma en etaleur Jaap Scholing hadden flink uitgepakt. De viskraam was aangekleed met kleurige paprika's, glaskunst en informatiemateriaal. Naast de kraam trokken een klassiek geklede trommelslager en de maquette van De Tamboer de aandacht. Foto's van de feestelijkheden op 30 april en het Hoogeveense logo voor Koninginnedag in 2001 én 2002 legden de relatie met het thema van de haringparty.

Honderden haringen

Gedurende het feest is visspecialist Rein Bruinsma permanent bezig geweest met het schoonmaken van haring. In drie en half uur tijd gingen er meer dan 800 haringen door zijn vaardige handen. Onder toeziend oog van burgemeester Urlings passeerden honderden gasten uit de wereld van de showbusiness, het bedrijfsleven, het politieke en bestuurlijke circuit de Hoogeveense stand en deden zich tegoed aan de uitstekende nieuwe haring.

Onder de gasten ook Hans Wiegel, die als één der eersten een 'Hoogeveens slokje' van slijterij Dikkers kreeg gepresenteerd. De societyfotografen concentreerden zich intussen vooral op de uitbundige hoofddeksels van de aanwezige dames.

Geen prijs

Hoewel de stand van Hoogeveen bijzonder opviel en Bruinsma veel complimenten kreeg voor zijn werk, gingen de prijzen niet naar Hoogeveen. Een vishandel uit Schagen kreeg de eerste prijs voor schoonmaken en presentatie uit handen van jurylid Tony Eyk. Ondanks deze tegenvaller liet Hoogeveen toch een prima indruk achter tijdens dit staartje van Koninginnedag 2001.

Vergadering gemeenteraad

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert volgende week donderdag, 28 juni, in het raadhuis in Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur.

Op de agenda staat onder meer de benoeming van een raadslid voor de VVD, het voorbereidingsbesluit hoek Het Haagje/ Wolfsbosstraat, wijziging van de Algemene plaatselijke verordening in verband met uitvoering van de telecommunicatiewet, afwijzing verzoek om planschadevergoeding van de heer E. Steenbergen, vaststelling Milieuprogramma 2001 - 2004, wijziging gemeenschappelijke regeling muziekschool, oprichting van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen, wijziging onderwijshuisvestingsbeleid in verband met verruiming van het unilocatiebeleid (speciaal) basisonderwijs, reconstructie van de Lomanlaan tussen de Middenweg en Alteveerstraat, beschikbaarstelling van een krediet voor onderhoudswerkzaamheden aan asfaltwegen in 2001, exploitatieovereenkomst met Hutten-Beheer B.V. Hollandscheveld-Oost, financiering project Kanaalstrook-Krakeel, aanpassing parkeertarieven, vaststelling notitie "computerproject minima" en uitbesteding uitvoering Wet Inschakeling Werkzoekenden.

Deel Korenstraat wordt herstraat

Het gedeelte van de Korenstraat tussen De Tilber en De Beugel wordt vanaf woensdag 27 juni herstraat. De gemeente zal dit gedeelte afsluiten en zorgen voor een omleiding voor het doorgaand verkeer. Het karwei neemt ongeveer twee weken in beslag.

Werk aan de overweg Kinholtsweg

In de nacht van zondag op maandag en maandag op dinsdag (24, 25 en 26 juni) voert Strukton onderhoudswerkzaamheden uit aan de overweg Kinholtsweg. De overweg is dan gestremd.

In de nacht van zondag op maandag duurt de stremming van 23.00 tot 7.00 uur en de volgende nacht van 23.00 tot 6.00 uur.

Spreekuur wethouder gaat niet door

Het spreekuur van wethouder Holtrop op maandag 25 juni komt te vervallen. De spreekuren van de overige collegeleden gaan wel door. De spreekuren zijn van 13.30 uur tot 14.30 uur. Voor een afspraak met de burgemeester kunt u bellen met 291253. Als u een wethouder wilt spreken kunt u contact opnemen met 291255.

Zomermarkten Elim

In verband met zomer/promotiemarkten in Elim op de donderdagen 21 en 28 juni en 5 juli is de Dorpsstraat tussen de kruising Perebomenweg/Carstensdijk en kruising Dorpsstraat/Langewijk voor het doorgaande verkeer gesloten. De afsluitingen duren die dagen van 17.00 tot 22.00 uur.

Collecten

De Maag Lever Darm Stichting collecteert deze week in de gemeente Hoogeveen. Volgende week gaan vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis met collectebussen langs de deuren.

Ruimen graven

De gemeente is van plan deze zomer op de Algemene Begraafplaats, oude kom, aan de Zuiderweg in Hoogeveen graven te ruimen. Het gaat om Deel V, algemene graven, grafnummers 1 t/m 146. Op dit deel van de begraafplaats is van 22 mei 1968 tot en met 5 juli 1977 begraven. Informatie over de procedure en het ruimen kunt u krijgen bij de beheerder van de begraafplaats de heer H. Mulder, telefoon 277681 of bij de afdeling groenvoorzieningen, de heer E. Scheffers, telefoon 291660.

Oud papier

De basisscholen 't Kofschip en De Schuthoek halen volgende week woensdag, 27 juni, in De Erflanden en Schutlanden oud papier op. De ophalers beginnen om 18.00 uur. Het papier graag gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten (niet in vuilnis- of andere plastic zakken).

Nieuw rijbewijs duurt minstens 8 weken

Verloopt uw rijbewijs binnenkort en moet u gekeurd worden? Houd u er dan rekening mee dat de afhandeling door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Assen minimaal acht weken duurt. De 'eigen verklaring' voor de keuring en een uittreksel uit het bevolkingsregister zijn verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken. De formulieren kosten f. 44,90 (20,37).

De openingstijden van de afdeling Burgerzaken zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur (woensdag tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur).

Website Hoogeveen op 1 bij Webdam

De website van Hoogeveen staat bij Webdam weer op nummer 1 van de zogeheten Online Monitor Digitale Gemeenten. Enige tijd heeft de www.hoogeveen.nl op nummer 2 en 3 gebivakkeerd van deze in overheidsland prestigieuze hitlijst, maar de in het verleden al eens eerder bezette toppositie is sinds vorige week weer ingenomen. Op de lijst wordt Hoogeveen gevolgd door Amsterdam op 2 en Den Haag op 3.

Webdam let met name op het aspect dienstverlening. Daarin scoort Hoogeveen hoog. Veel bruikbare informatie is op de site te vinden en relatief veel gemeentelijke diensten kunt u als burger of ondernemer al online regelen. U kunt bijvoorbeeld een uittreksel uit het bevolkingsregister aanvragen, een milieuklacht indienen, een parkeer- of andere vergunning aanvragen, een adreswijziging doorgeven, enzovoort.

Recente uitbreidingen

De laatste maanden is de site uitgebreid met onder andere een rubriek Veelgestelde vragen, een E-mailservice voor persberichten, Koninginnedag en Erflanden, een sollicitatieformulier voor de brandweer, een rubriek Werk aan de weg, een nieuw Gastenboek en een nieuw Discussieplatform.

Wat is Webdam?

Webdam, een initiatief van de stichting Gemeenteweb, is een landelijk platform voor overheden en internet. Webdam houdt nauwgezet de ontwikkelingen in dit kader bij. Meer informatie over de beoordeling van gemeenten is te vinden op www.webdam.nl. Van alle 504 gemeenten in Nederland hebben nu 282 een eigen site. Ter vergelijking: in juni 2000 waren dat er nog 196. De top 10 van de Online Monitor van Webdam is als volgt:

1. Hoogeveen
2. Amsterdam
3. Den Haag
4. Breda
5. Amersfoort
6. Maassluis
7. Rotterdam
8. Eindhoven
9. Roosendaal
10. Delft

Hoogeveen online sinds 1996

De gemeente Hoogeveen is sinds mei 1996 actief op internet en werkt continu aan het verder verbeteren en actualiseren van de site. Via onder andere het Torentje blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Restgoedwagen elke maand in uw straat

De Restgoedwagen van kringloopbedrijf Het Goed rijdt in de hele gemeente. Elke maand komt de wagen ook bij u in de straat. Daarvoor gelden enkele spelregels. De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee: blik/metaal, drankenkartons, textiel, klein huisraad (tot formaat tv) en papier mee. Het afval moet gebundeld, in een doos of plastic zak aan de weg worden gezet. Wel moet u elke afvalsoort apart houden. De porties moeten door 1 persoon te tillen zijn. Karton moet u gevouwen en gebundeld aanbieden. Zet uw afval voor 7.45 uur aan de weg op de dag dat de Restgoedwagen langs komt. Als u niet weet wanneer de Restgoedwagen langs komt, bel dan de gemeente: 291256 of 291653. Of kijk op www.hoogeveen.nl onder milieu in het digitaal gemeentehuis.

Mededelingen

Intrekking milieuvergunningen bedrijven Stephensonstraat

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van de volgende verzoeken voornemens zijn om over te gaan tot het intrekken van de verleende milieuvergunningen:
* Verzoek van Assco plettac steigers B.V., om tot intrekking over te gaan van de door ons op 30 juni 1998 verleende milieuvergunning aan SPH Kartonnage B.V. voor het oprichten en in werking hebben van een bedrijf voor het produceren van golfkartonnen dozen en platen in kleine oplagen, gelegen aan de Stephensonstraat 17b te Hoogeveen.

* Verzoek van Handelsonderneming D-trade B.V., om tot intrekking over te gaan van de door ons op 14 oktober 1999 verleende milieuvergunning aan Decocore B.V. voor het oprichten en in werking hebben van een bedrijf voor de fabricage van polyesterbetonproducten, gelegen aan de Stephensonstraat 117a te Hoogeveen.

De reden van de verzoeken zijn gelegen in het feit dat:
* door Assco plettac steigers B.V. geheel andersoortige activiteiten in de inrichting zullen worden verricht dan waarvoor de vergunning van 30 juni 1998 is verleend. In dergelijke situaties dient de geldende milieuvergunning te worden ingetrokken alvorens een nieuwe vergunning kan worden verleend c.q. een melding op grond van een Algemene Maatregel van Bestuur kan worden geaccepteerd.
* door D-trade B.V. geheel andersoortige activiteiten in de inrichting zullen worden verricht dan waarvoor de vergunning van 14 oktober 1999 is verleend. In dergelijke situaties dient de geldende milieuvergunning te worden ingetrokken alvorens een nieuwe vergunning kan worden verleend c.q. een melding op grond van een Algemene Maatregel van Bestuur kan worden geaccepteerd.

Na toetsing van de verzoeken is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

De ontwerp-besluiten en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf

21 juni 2001 tot en met 5 juli 2001 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). U kunt een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de verzoeken.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 5 juli 2001 bij ons worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons worden ingediend.

Milieuvergunningen A.G. Bellstraat Hoogeveen en Elim

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvragen van:
* Kreeft Betontechnieken B.V., voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een impregneerbedrijf met de opslag van grondstoffen en materieel en kleine onderhoudswerkzaamheden aan het materieel, gelegen aan de A.G. Bellstraat 11 te Hoogeveen.
* Maatschap J. de Groot, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een melkrundveehouderij, gelegen aan de Warmondsweg 7 te Elim.`

* De heer A.J. Arends en mevrouw J.A. Strijker, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een paardenhouderij, gelegen aan de Samuelswijk 1a te Elim.

vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvragen, ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 21 juni 2001 tot en met 19 juli 2001 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de aanvragen.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 19 juli 2001 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvragen en ontwerp-besluiten tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291616 (doorkiesnummer).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Inspraak uitwerkingsplan Schutlanden Hoogeveen

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen heeft het voornemen met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening het bestemmingsplan Schutlanden uit te werken. Het betreft het 4 e uitwerkingsplan (Waal), dat het bouwterrein aan de Schutlandenweg, ten westen van de Jos van Aalderenlaan omvat.

De hoogbouw in dit gebied dient samen met de kantorenbouw ten oosten daarvan de nieuwe 'skyline' aan de zuidrand van Hoogeveen nabij de A28 te vormen. Bedoeling is om een woongebouw van 7 verdiepingen op te richten.

Het plan ligt met ingang van 21 juni tot en met 18 juli 2001 (gedurende vier weken) ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen omtrent het ontwerp-uitwerkingsplan bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling inbrengen van een zienswijze kan daarover contact worden opgenomen met de heer R. Dörfel van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Het rechtstreeks telefoonnummer is 291706.

Plan aanleg fietspad tussen Stuifzand en Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen is van plan een fietspad aan te leggen in het kader van de ruilverkaveling met een administratief karakter Stuifzand. Het pad zal worden aangelegd aan de westkant van de Stuifzandseweg, vanaf het kruispunt met de Middenveldweg/Edisonstraat tot aan het perceel Hoofdweg 58 in Stuifzand.

Voor het gedeelte van het fietspad gelegen in het bestemmingsplan Buitengebied Ruinen, 2e partiële herziening is het college voornemens een aanlegvergunning te verlenen. Voor het gedeelte van het fietspad gelegen in het bestemmingsplan Toldijk wordt een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijk Ordening gevoerd. Het plan ligt vanaf 21 juni tot en met 18 juli 2001 ter inzage bij de afdeling ruimtelijke ontwikkeling. Gedurende deze termijn kan eenieder bij het college van b&w schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent het plan voor de aanleg van het fietspad kenbaar maken.

Goedkeuring bestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Noordscheschut

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 22 mei 2001, kenmerk 21/RW/A1/2001003784 het door de gemeenteraad op 29 maart 2001 vastgestelde bestemmingsplan Partiële herziening van het bestemmingsplan Noordscheschut goedgekeurd.

Het bestemmingsplan betreft een voormalig schoolterrein ten noorden van de Drostenraai in het dorp Noordscheschut, dat in verband met de opheffing van de school beschikbaar komt. Handhaving en herbestemmen van het schoolgebouw is gelet op de aanwezige milieuaspecten in het kader van de Wet Milieubeheer niet mogelijk. Het nieuwe plan maakt het mogelijk om op het terrein twee vrijstaande woningen te realiseren, terwijl de voormalige onderwijzerwoning zal worden gehandhaafd en de resterende strook grond zal worden gereserveerd voor uitbreiding van het parkeerterrein ten behoeve van de kerk.

Het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het hiervoor genoemde bestemmingsplan liggen met ingang van 21 juni 2001 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:
* een ieder die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten tegen het vastgestelde bestemmingsplan;
* een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Tevens kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

Bestemmingsplan Partiële wijziging Omgeving Hendrik Reindersweg 13 Pesse

Tegen het door Gedeputeerde Staten van Drenthe bij besluit van 20 februari 2001 goedgekeurde bestemmingsplan Partiële wijziging Omgeving Hendrik Reindersweg 13 Pesse van het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Ruinen is geen beroep ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De goedkeuring van dit bestemmingsplan is hierdoor onherroepelijk geworden. Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening Hollandscheveld en Zuiderweg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen Hollandscheveld en Venesluis ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* H. Mol, voor het bouwen van een garage bij de woning Otto Zomerweg 55 te Hollandscheveld;

* K. Kingma, voor het uitbreiden van de woning Zuiderweg 81 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 21 juni 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Herziening bestemmingsvoorschriften zomerhuizen

Tegen het door Gedeputeerde Staten van Drenthe bij besluit van 12 december 2000 goedgekeurde bestemmingsplan Herziening voorschriften "bestemmingsplan tot herziening van de bestemmingsvoorschriften betreffende zomerhuizen in diverse bestemmingsplannen" van de voormalige gemeente Ruinen is geen beroep ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De goedkeuring van dit bestemmingsplan is hierdoor onherroepelijk geworden. Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen:

* C. Giethoorn, uitbreiden van een woning, Drostenraai 39
* G. van Hattem, uitbreiden van twee woningen, Kanaalweg 73-75
* R.A. Westenberg, bouwen van een schuilstal, Rauweveldweg
* H.A. Prins, bouwen van een tuinhuisje, De Mast 14
* H.A. Guchelaar, uitbreiden van een snackkiosk, Wolfsbosstraat 6
* A.A. Hofstra, bouwen van een schuur, Dotterbloem 1
* B. Strijker, bouwen van een carport en berging, Krakeel 26b
* K. Benjamins, verbouwen van deel van boerderij tot woning, A. van Daatselaarstraat 20

* A. Klaassen, bouwen van een kantoorpand en wasstraat, Weberstraat 20

* Accountantskantoor G.J. Kroll B.V., bouwen van een kantoorgebouw, Donau

* Groothuis Mekkelenberg Projecten, bouwen van vijfendertig woningen, Poolster, Kometenlaan, Satellietenlaan
* Fokker Special Products, uitbreiden van een spuiterij (gebouw 18), Edisonstraat 1

* Fokker Special Products, plaatsen van een antennemast, Marconistraat 11

* Fokker Special Products, bouwen van een tijdelijke kantoorruimte, Edisonstraat 1

* R.H. Slomp, bouwen van een kap op een garage, De Beugel 15
* M. Muis, bouwen van een bijkeuken en een kap op een garage, De Vlegel 25

* Y. Duran, bouwen van een woning met bedrijfshal, Buitenvaart, kavel W29

* L.J. Dorgelo, uitbreiden van een woning, Van Limburg Stirumstraat 57

* Oldtimerclub Vehicle, uitbreiden van een clubgebouw, Achteromsedijk 8h

* A. Eshuis, uitbreiden van een woning, Pesserstraat 18
Bouwmeldingen:

* P. Klooster, bouwen van een tuinhuisje, Jos van Aalderenlaan 56
* J. Oosting, bouwen van een tuinhuisje, Van Nijenhovelaan 6
* M. Yildrim, bouwen van een tuinhuisje, De Vink 19
* V.V. Hollandscheveld, bouwen van een tuinhuisje, Schoonhovenweg 1a
* A.R. Bremer, bouwen van een bijkeuken, Hoogeveensche Vaart 46
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).

Verleende bouw- en sloopvergunningen

Verleende bouwvergunningen
* A.K. Veldman, voor het plaatsen van een dakopbouw op de woning De Plevier 37 te Hoogeveen;

* P.W.M. Kok, voor het bouwen van een woning op het perceel Steigerwijk 92 te Nieuwlande;

* B. Metselaar, voor het bouwen van een garage en bijkeuken bij de woning Zuiderkruis 20 te Hoogeveen;

* H. Wassen, voor het bouwen van een garage bij de woning Witsenborgstraat 33 te Hoogeveen;

* H. Pol, voor het verbouwen van de woning Hoogeveenseweg 4 te Fluitenberg tot dubbele woning;

* A.C. van de Craats, voor het uitbreiden van de woning Krakeelsedijk 28 te Hollandscheveld;

* G.C.van Dijk, voor het bouwen van een garage bij de woning Blikweg 6 te Fluitenberg;

* H. ter Steege, voor het bouwen van een woning met garage op het preceel, kadastraal bekend gemeente Hoogeveen, sectie O, nummer 6701 (ged.) en plaatselijk bekend Zwembadweg, Hoogeveen;
* J.H. Aasman, voor het bouwen van een garage/berging bij de woning Perebomenweg 47 te Nieuwlande;

* R. Herstel voor het plaatsen van een carport bij de woning Het Haarspit 11 te Hoogeveen;

* M.E.A. Wattez, voor het bouwen van een bedrijfswoning met schuur op het perceel, kadastraal bekend, gemeente Hoogeveen, sectie M, nummer 5433 en plaatselijk bekend Gosem Engelsstraat te Elim;
* Kraal Kraan- en Transportbedrijf V.O.F., voor het wijzigen van een loods op het preceel Stephensonstraat 24 te Hoogeveen;
* J. Bouma, voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Leiendijk 8 te Hoogeveen;

* Robesta Vastgoed B.V., voor het plaatsen van een tijdelijke kantoorunit op het perceel Fokkerstraat 16 te Hoogeveen;
* K. Trip, voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Leiendijk 9 te Hoogeveen;

* Gemeente Hoogeveen (sector MOW), voor het plaatsen van een keetunit op het perceel Hoogeveensche Vaart 46 te Nieuweroord;
* L.M. ter Haar, voor het bouwen van garage en erker bij de woning Algol 30 te Hoogeveen;

* Europcar Autoverhuur B.V., voor het verbouwen van het bedrijfspand Industrieweg 66 te Hoogeveen;

* Schildersbedrijf Bart Koster, voor het uitbreiden van de woning en bedrijfspand Nobelstraat 11 te Hoogeveen;

* J. Verheij, voor het uitbreiden van de woning Bospad 5 te Fluitenberg;

* G. Groote, voor het plaatsen van een tijdelijke woonruimte op het perceel Krommewijk 16 te Nieuweroord;

* R.J. Smand, voor het bouwen van een kap op de garage bij de woning Westerlaan 21 te Tiendeveen;

* H. Jager, voor het bouwen van een erker aan de woning De Rietgans 25 te Hoogeveen;

* H.J. Smittenaar, voor het verbouwen van de woning Jan Slotswijk 5 te Elim;

* S.J.M. Koekoek, voor het bouwen van een kap op de garage bij de woning Noorderweg 48 te Hoogeveen;

* Meekhof, voor het plaatsen van een dakkapel op de woning Kraaiheidestraat 7 te Hollandscheveld;

* G.R.H. te Velde voor het plaatsen van een dakkapel op de woning Roerdomplaan 130 te Hoogeveen;

* J.L. van Genne, voor het verbouwen van een garage bij de woning Fluitenbergseweg 48 te Fluitenberg;

* W.J. Jansen, voor het uitbreiden van de woning Linthorst Homanstraat 24 te Hoogeveen;

* J. Frank, voor het uitbreiden van de woning Linthorst Homanstraat 22 te Hoogeveen;

* H.J.R. van Mulligen, voor het bouwen van een erker aan de woning Pieter de Hooghstraat 27 te Hoogeveen;

* J. Kat voor het uitbreiden van de woning Beukemastraat 14 te Hoogeveen;

* N.J.P. Benjamins, voor het uitbreiden van de woning Bernhardlaan 54 te Nieuwlande;

* Smit, voor het bouwen van een schuur op het perceel Langewijk 172 te Elim;

* J.K. Stuifzand, voor het bouwen van een garage/berging bij de woning Kolkweg 6 te Stuifzand;

* R.K. Kerkbestuur, voor het bouwen van een bergruimte bij de R.K. Kerk Blankenslaan-Oost 2A te Hoogeveen;

* Otten, voor het bouwen van een tuinhuisje bij de woning Kanaalweg 45 te Hoogeveen;

* F. Snippe, voor het uitbreiden van een garage bij de woning Otto Zomerweg 7 te Hollandscheveld;

* W. Hooijer, voor het bouwen van een garage bij de woning De Vos van Steenwijklaan 83 te Hoogeveen;

* Neutrale Schoolver. "Noord en Omstreken", voor het uitbreiden van het schoolgebouw Zwarte Dijkje 31 te Noordscheschut;
* W.J.A.G. Pekel, voor het bouwen van een tuinhuisje bij de woning Molenweg 8c te Tiendeveen;

* Vebo bouwbedrijf, voor het bouwen van een erker aan de woning Kolkweg 5 te Stuifzand;

* I.A.W. Bekhuis, voor het uitbreiden van de woning Zuiderweg 36 te Hoogeveen;

* S. Roerda, voor het plaatsen van een dakkapel op de woning Van Leeuwenhoekstraat 20 te Hoogeveen.

Verleende sloopvergunningen
* F. Tichelaar, voor het slopen van de woning Ritmeesterweg 3 te Hollandscheveld;

* Stichting Woonconcept Hoogeveen, voor het slopen van een bedrijfs- en opslagruimte op het perceel Het Haagje 120 t/m 130 te Hoogeveen.

Nadere informatie over deze verleende bouw- en sloopvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tegen deze verleende bouw- en sloopvergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.


© Copyright Gemeente Hoogeveen