Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 09.30 uur
Overval in Uitzending Opsporing Verzocht

UTRECHT Het programma Opsporing Verzocht besteedt maandag 18 juni aandacht aan de gewapende overval op de tijdelijke vestiging van Albert Heijn aan de Zwanenvechtlaan in de Utrechtse wijk Zuilen. De overval, welke op 14 mei plaatsvond, zal tijdens de uitzending van 19.00 uur op Nederland 1 worden behandeld. De politie hoopt dat de kijkers aanvullende tips hebben die kunnen leiden tot de aanhouding van de daders.

Verdachte inbraak in woning aangehouden

UTRECHT Surveillerende agenten hebben op zondagavond toevallig een verdachte woninginbreker aangehouden. De politie zagen bij het Moreelsepark een 46-jarige man uit Utrecht fietsen met een televisie op de bagagedrager. De agenten zagen ook een gedeelte van een autoradio in zijn fietstas zitten en spraken de man hierop aan. De man kwam met een smoes.

De agenten vertrouwden dit niet en hielden de man aan. De man gaf vervolgens een bekennende verklaring dat hij de tv uit een woning aan de Gansstraat had gehaald. Tijdens zijn fouillering werd een bijbehorende afstandbediening van de tv, een scheerapparaat, geld en een schroevendraaier aangetroffen. De man is ingesloten.

Bij controle van de betreffende woning bleek dat hier inderdaad was ingebroken en dat de televisie was verdwenen. De bewoners waren niet aanwezig maar worden op de hoogte gebracht van de inbraak.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 26-jarige man uit Houten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Passanten hadden de man slingerend in zijn auto zien rijden, hielden de man op de Catharijnesingel staande en belden de politie.

Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 1,7 promille in zijn bloed te hebben gereden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij kreeg een onvoorwaardelijke rijontzegging van 4 maanden en een boete van f 1.650,-.

Overval op boot

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is rond half vier een echtpaar uit Bouwbrugge het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Het echtpaar lag op hun boot gelegen bij het Willemplantsoen te slapen toen zij wakker werden van gestommel op de boot. Twee mannen drongen de boot binnen.

Er ontstond vervolgens een flinke worsteling met de twee mannen, maar toen een van de mannen een mes trok besloten de man en vrouw het verzet te staken. De mannen eisten geld van het echtpaar. Hieraan werd voldaan. Omdat naastgelegen buren de boot met een zaklamp beschenen, gingen de daders er vandoor.

Loslopende geiten
UTRECHT Op zondagavond ontving de politie de melding van loslopende geiten op de rijbaan. Op de Eykmanlaan werden twee geiten aangetroffen. Beide beesten zagen er verwaarloosd uit. De beesten werden overgebracht in een nabijgelegen weiland. De politie heeft de Dierenbescherming op de hoogte gebracht over de toestand van de geiten en hun standplaats.

Rijden zonder rijbewijs
UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Utrecht heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen op de Tractieweg een auto met een snelheid van ongeveer 20 km/u rijden en vervolgens een rondje draaien via de Nijverheidsweg. Na controle bleek de bestuurder 16 jaar en niet in bezit van een rijbewijs. Zijn vader zat naast hem en verklaarde dat hij teveel last had van zijn knie en niet kon rijden en hij was zijn zoon beslist geen autorijles aan het geven.

Dit maakte voor de agenten echter niet uit want zonder rijbewijs mag niet in een auto worden gereden. De 16-jarige jongen kreeg een bekeuring.