VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

SATURDAY NIGHT FEVER NAAR NEDERLAND

Amsterdam 16 oktober 2000.......Vandaag heeft Joop van den Ende Theaterproducties bekend gemaakt dat op 17 juni aanstaande de musical Saturday Night Fever in Utrecht in première gaat. Na het publiekssucces in Londen en New York komt Joop van den Ende Theaterproducties met een eigen Nederlandse versie van deze dansproductie. Saturday Night Fever zal in een zogeheten exclusive limited run van korter dan een jaar in het Beatrix Theater worden gespeeld als opvolger van het succesvolle Chicago. Inmiddels is ook de zoektocht gestart naar de Nederlandse Tony Manero, die in de film gespeeld wordt door John Travolta. Joop van den Ende Theaterproducties zal in de komende vier weken landelijke audities houden voor deze hoofdrol.

De musical is ontstaan na het bioscoopsucces van de speelfilm uit 1977 met John Travolta in de hoofdrol en muziek van de Bee Gees. Nummers als Stayin' Alive, If I Can't Have You, Tragedy en Night Fever stonden maandenlang in de internationale hitlijsten. John Travolta groeide door zijn hoofdrol in de film uit tot een internationaal sekssymbool en een veelgevraagd filmacteur. En disco werd in één klap een wereldwijde sensatie. De musical volgt in grote lijn het verhaal over een zoon uit een arm Italiaans immigranten gezin die opgroeit in Brooklyn, New York. Tijdens zijn zoektocht naar volwassenheid, ontsnapt hij elke zaterdagavond aan de harde dagelijkse realiteit. In de discotheek 2001 Odyssey droomt hij weg van een leven vol roem. Dat het buiten de veilige muren van deze discotheek er anders aan toe gaat wordt hem keer op keer duidelijk gemaakt door zijn omgeving. Toch blijft hij in zijn droom geloven en leeft hij toe naar de danswedstrijd die hem kan laten ontsnappen aan het grimmige Brooklyn.

De soundtrack van de Bee Gees bleek goed voor tien hitsingles en een verkoop van 30 miljoen exemplaren wereldwijd. Nu, twintig jaar later, worden de songs van Saturday Night Fever nog regelmatig succesvol gecoverd. Alle bekende songs zitten in de musical-versie, plus het speciaal voor de musical gecomponeerde nummer Immortality.

De musical Saturday Night Fever had op 5 mei 1998 zijn wereldpremière in Londen. Op dit moment is de productie te zien op Broadway en in een Duitse versie in Keulen; andere internationale producties zijn gepland voor zowel Zuid-Amerika als Australië.

NOOT
Voor aanmeldingen voor de audities kan contact worden opgenomen met Joop van den Ende Theaterproducties telefoon 020-3052245 of schriftelijk naar Postbus 75177, 1070 AD Amsterdam, onder vermelding van: audities Saturday Night Fever.

VOOR NADERE INFORMATIE:

JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES B.V.
Public Relations & Voorlichting, Ronald Beentjes, (020) 3052 282

16 okt 00 18:04