Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 2/6
Datum: 17 juni 2001
Plaats: Oss
Weer: regenachtig, 20°c
Motocross
Vingerblessure houdt Strik niet van goed klassering, Laurense blijft derde!

Oss - Ondanks een vingerblessure heeft George Strik goed weten te scoren in Oss. Op het circuit ' De Witte Ruysheuvel' pakte de Millenaar geen podiumplaatsen maar deed hij goede zaken voor het kampioenschap. Hans Laurense kende wat problemen maar pakte toch beide manches een plaats in de top tien. De zege ging zonder twijfel naar Erik Eggens die ook nu een maatje te groot was voor de rest.


1e manche
Samen met de Champ KTM's dook George in de kopgroep de eerste bocht in. Achter de WK toppers Eggens en Gundersen verbracht de Millenaar de eerste ronde op de derde plaats. Hans begon in de top tien maar wist later in de wedstrijd maar een plaatsje goed te maken. Bij een sprong ging het even mis met Hans voordoor hij een flinke klap kreeg in zijn nek die daarna behoorlijk pijnlijk werd. Met een negende plaats moest hij dan ook tevreden zijn. George reed erg sterk en moest alleen Strijbos en De Reuver voorbij laten komen. "Gewoon goed, meer zit er niet in want de afgelopen drie weken heb ik geen motor gezien. Vooral met springen heb ik pijn aan mijn wijsvinger en er liggen hier een aantal flinke schansen." sprak de Stico medewerker die erg blij was met zijn vijfde plaats.


2e manche
Nu vertrok Hans het beste van het team van Jos vd Wetering, de crosser uit Boekel begon achter Eggens en Pyrhonen als derde aan de wedstrijd. George was minder goed vertrokken en kwam de eerste ronden op een negende plaats door nadat hij verder achter in begonnen. Het tempo aan de leiding kon Hans door zijn pijnlijke nek niet volhouden waardoor hij enkele plaatsen moest inleveren. Halverwege de wedstrijd kwamen de heren elkaar tegen toen George zijn 29 jarige teamgenoot voorbij ging en de zesde plaats overnam. Niet veel later wist ook KTM collega Van den Berg voorbij te komen aan Hans, de achtste plaats hield hij wel met succes vast. George zag zijn zesde plaats ook niet meer in gevaar komen, het gevecht Gundersen en Pyrhonen was te ver weg en Van den Berg kon de aansluiting niet krijgen. "Het tempo voorin kon ik niet volgen, ik kreeg steeds meer last van mijn nek en heb maar besloten het tempo te laten zakken voordat ik zou afstappen. De plaatsen zijn niet super maar in de tussenstand sta ik nog steeds derde." aldus de altijd goed lachse motormonteur.

Volgende race:
De volgende wedstrijd voor het Vd Wetering 125cc MX Team is opnieuw een wedstrijd om het ONK. Deze wordt volgende week al verreden op het circuit van Harfsen.

Uitslag 125cc ONK2 Oss:

1e manche

1 E Eggens NL KTM

2 K Gundersen Nor KTM

3 K Strijbos B YAMAHA

4 M de Reuver NL YAMAHA

5 G Strik NL KTM
9 H Laurense NL KTM


2e manche

1 E Eggens NL KTM

2 M de Reuver NL YAMAHA

3 K Strijbos B YAMAHA

4 K Gundersen Nor KTM

5 A Pyrhonen SF Honda
9 H Laurense NL KTM

Tussenstand 125cc na 2 van 6 de wedstrijden:

1 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 120
2 Mark de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing 104
3 Hans Laurense Nederland KTM Vd Wetering 125cc MX Team 81
6 George Strik Nederland KTM Vd Wetering 125cc MX Team 62
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo amde by Steven van Kempen from George Strik is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 19162608
Web: http://www.kemco.demon.nl
Mail: Meel@kemco.demon.nl


Don't forget our friends:

--> Jannes Vos

--> Galvin / GTV

--> Kasteel Waterloo

--> Sanstra Groep

--> Aalster Tentenbedrijf Van der Werff

--> TvE Sport

--> Twin Air

--> 2x2 NoppenNieuws

--> Allers Bedrijfswagens

--> Warenhuis Coppens

--> VG Sport promotion

--> MotorGazet

--> Koeman Adviesgroep

--> KNMV