Politiebericht Brabant-Noord: Uden 17-06-2001
Persbericht district De Leijgraaf

DOOR AQUAPLANING DRIE AUTO`S VAN DE WEG

Zaterdagmiddag zijn op de A50 ter hoogte van Schaijk twee auto`s van de weg geraakt. Door hevige regenval kon een 35-jarige automobilist uit Weurt zijn auto niet meer onder controle houden en kwam in de sloot naast de weg terecht. De man en de vrouw met de twee kinderen konden zelf uit het wrak komen, gelukkig net toen ze eruit waren kwam er een andere auto op hen af. Ook deze auto kwam door aquaplaning in problemen, en vloog over de andere auto heen en kwam op zijn kop in de sloot terecht. Deze auto werd bestuurd door een 23-jarige man uit Den Bosch. Hij en zijn passagier konden zelf uit het wrak klimmen. Ambulances, traumaheli, brandweer en politie kwamen ter plaatse. Het gezin uit Weurt is per heli overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen, het 9-jarige kind werd opgenomen. De twee Bosschenaren zijn met onbekend letsel overge-bracht naar het ziekenhuis in Oss. Later die avond kwam ook een 30-jarige bestuurder uit Oss met zijn auto door het vele water op de weg op dezelfde plaats in de problemen, hij raakte ook van de weg, het bleef hierbij bij materiële schade. De auto raakte total-loss.

GESTOLEN FIETSEN TERUG

De politie heeft zaterdagmiddag een tweetal gestolen fietsen getraceerd. Na een tip dat men een jongen met fietsen in een brandgang aan de Peperstraat in Uden bezig was, ging de politie ter plaatse. In de achtertuin van de het huis trof de politie een fiets aan waar-van het slot was verwijderd. In de schuur stond ook nog een vermoedelijk van diefstal afkomstige fiets en een invalidewagen. Het gaat om twee Giant fietsen die in de nacht van 15 op 16 juni in Uden waren gestolen. De invalidewagen is op 10 juni gestolen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Op de Hoevenseweg in Uden is zaterdagavond een 50-jarige Udenaar aangehouden we-gens rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

DIEFSTAL

Uit een winkel aan de Runstraat in Schaijk hebben onbekend vrijdag tussen de middag een 12-tal spelcomputers van het merk V-Tech weggenomen.