Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 17-06-2001 Persberichten regio Limburg Zuid (JvK/15.30 uur)

Maastricht, inbreker aangehouden
Getuigen hoorden afgelopen nacht glasgerinkel en zagen hoe een onbekende man via een kapotgeslagen ruit een filiaal van de ABN-bank aan de Burgemeester Cortenstraat binnen ging. De politie werd gewaarschuwd. De inbreker was nog in het pand toen de politie arriveerde. Nog voor de man daadwerkelijk iets had kunnen wegnemen werd hij in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht waar hij werd ingesloten. Het betreft een 31-jarige man uit Den Haag.

Margraten, inbraak.
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning te Klein Welsden. De woning werd betreden via een achterdeur. Van de kapstok werd een jas en een handtas ontvreemd. Uit de woning verdwenen verder twee portemonnees met inhoud en een plastic draagtas men nieuwe babykleding.

Landgraaf, brandstichting
Vermoedelijk baldadige jongeren hebben zaterdagavond omstreeks 21.15 uur enkele coniferen in brand gestoken bij een woning aan de Koeweg. De vlammen sloegen bijna over naar een van de woningen. Slechts door meteen te beginnen met blussen en de brandweer te bellen kon worden voorkomen dat de betreffende woning ook in brand vloog.Wel liep de woning behoorlijke schade op aan een zonnescherm, enkele rolluiken en de tuinmeubels. Getuigen hadden kort voor de brand enkele tieners in de buurt gezien die mogelijk iets met de brand te maken konden hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen, inbraak
In de loop van zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Valkenburgerweg. Een ruitje van een tuindeur werd ingeslagen om binnen te komen. Vervolgens werd de benedenverdieping doorzocht. Het is nog niet bekend wat er werd gestolen.

Landgraaf, straatroven
Een 30-jarige vrouw uit Landgraaf is zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur van haar schoudertas beroofd door een onbekende jongeman op een bromfiets. De vrouw had net boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Hovenstraat. Onderweg naar haar geparkeerde auto vond de diefstal plaats. In de tas bevond zich haar beurs met daarin enkele pasjes en een klein geldbedrag.

Omstreeks 19.50 uur was het raak aan de Nieuwstraat. Daar werd een 77-jarige vrouw die in een scootmobiel (electrisch aangedreven wagentje) van haar handtas beroofd. De tas lag voorop de scootmobiel in een mandje. Een onbekende jongen op een bromfiets gristte de tas in het voorbijrijden uit het mandje en ging er vervolgens mee vandoor. Ook dit keer was de buit gering en bestond deze uit enkele pasjes en een biljet van 25 gulden.

Brunssum, lading schoenen gestolen uit vrachtwagen b In de nacht van zaterdag op zondag werd vanaf de Molenvaart in Brunssum een vrachtwagen gestolen ten nadele van een bedrijf uit Wolvega. Deze vrachtauto werd zondagmorgen weer teruggevonden op de parkeerplaats bij het voormalige Limburgiaterrein. De lading 1400 paar schoenen van het merk Grisport- bleek te zijn gestolen.

Sittard, tanken zonder betalen
De politie van Sittard heeft zondagmorgen twee mannen uit Heerlen en een vrouw uit Kerkrade aangehouden wegens het tanken van brandstof zonder daarvoor te betalen. Het drietal had in noord Limburg bezine getankt en was toen weggereden. De auto waarin ze zaten was een rode Opel calibra en had een Duitse kentekenplaat en was via de A-2 weggereden in de richting van Maastricht. De auto werd ter hoogte van de A76 gesignaleerd door de politie maar was voorzien van Nederlandse kentekenplaten. Tijdens de ingestelde controle werd op de achterbank een Duitse kentekenplaat aangetroffen. De drie inzittenden werden daarna aangehouden voor de diefstal. Het betreft een 18-jarige vrouw uit Kerkrade en twee mannen van 21 en 29 jaar uit Heerlen. Zij zijn ingesloten.