Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon wint in Aken-Nederland tweede

17/06/2001

Aken, 17 juni 2001
IJsbrand Chardon heeft voor de 8e maal het CAIO Aken gewonnen. Nederland werd tweede in het landenklassement, achter Duitsland, de winnaar van vorig jaar.
Parcoursbouwer Werner Lehmbruck had een zeer moeilijke vaardigheidsproef uitgezet met een krappe toegestane tijd. Dit leverde uiteindelijk maar twee foutloze ronden op: Felix Brasseur en Jozsef Bozsik. Brasseur, die vanmorgen als eerste moest starten vanwege zijn eliminatie in de marathon van gisteren, kon de barrage op zijn gemak rijden toen Boszik, die vandaag zijn verjaardag viert, een balletje liet rollen. Tomas Eriksson zag de eindoverwinning aan zijn neus voorbijgaan toen hij twee balletjes afwierp. Hij zakte hiermee naar de tweede plaats in het individuele eindklassement. Ook Michael Freund wist niet foutloos te blijven en liet 5 strafpunten noteren voor een balletje. Hierdoor werd Boszik derde en Freund vierde in het eindklassement.
Nadat zowel Rainer Duen als Christoph Sandmann, beide leden van het Duitse team, hun aantal strafpunten in de vaardigheid tot een minimum wisten te beperken werd het duidelijk dat Duitsland de landenwedstrijd had gewonnen, aangezien zowel Aarts als Monhemius niet strafpuntenvrij (14,5 en 10) uit de vaardigheid kwamen.
Duitsland wint hiermee voor de 9e maal de landenwedstrijd. Zweden eindigde op de derde plaats, voor Hongarije, Zwitserland, Belgie en de USA.
Gisteren is er nog een correctie gekomen op de uitslag van de marathon. Nicke Palsson tekende protest aan tegen zijn diskwalificatie en het jurycorps trok haar besluit in.
Palsson werd uiteindelijk 14e in de marathon.