Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 13.00 uur
Provocerende man aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondagochtend heeft de politie rond half vier een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. De man gedroeg zich provocerend op de Veldpoortstraat richting omstanders. Toezichthoudende politieagenten zagen dat de man steeds weer ruzie zocht. De politie moest meermalen tussenbeiden komen om de situatie niet te laten escaleren.

Op een gegeven moment was voor de agenten de maat vol en werd de man gevorderd de straat te verlaten en naar huis te gaan. Omdat de man aan diverse vorderingen geen gehoor gaf, werd hij aangehouden.

Tijdens de aanhouding verzette de man zich. Hij werd met gepast geweld op de grond gebracht en geboeid. Diverse omstanders vonden het nodig om zich met de aanhouding te bemoeien. De agenten riepen de hulp in van een extra politievoertuig teneinde de omstanders te kalmeren en de man naar het bureau te kunnen vervoeren.

Verdachten betrokkenheid diefstal auto aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 20-jarige en een 38-jarige man aangehouden die reden in een gestolen voertuig. In de nacht zagen surveillerende agenten een bestelbus over de Rondweg-West rijden. Na een routine check op het kenteken bleek dat het voertuig in Limburg was gestolen op 14 mei.

De agenten gaven daarop de 38-jarige bestuurder een stopteken. Beide mannen werden op het Oudeveen aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 20-jarige man werd na verhoor heengezonden. De 38-jarige verdachte zal worden opgehaald door de politie in Roermond voor nader verhoor.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie rond een uur een 58-jarige man uit Doorn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen dat de man met moeite zijn auto onder controle hield op de Nieuweweg. Daarop werd de man aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man met 1,4 promille in zijn bloed had gereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole

ELST De politie heeft op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.45 12.00 uur werden 683 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 22 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.