Politiebericht Brabant-Noord: Uden 15-06-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ILLEGAAL IN NEDERLAND

Surveillerende agenten zagen afgelopen nacht drie mannen die zich verdacht ophielden in de buurt van een kledingcontainer op de boekt in Veghel. Na controle bleek dat een van hen, een 35-jarige man uit Bosnië, zich niet kon legitimeren. Zijn twee landgenoten konden dat wel. Omdat de Bosniër vervolgens een valse naam opgaf, is hij aangehouden en als ongewenst vreemdeling ingesloten.

OP VERJAARDAG TEGEN VERKEERSPAAL

Op zijn 43-ste verjaardag reed een inwoner van Oberurff (Dld.) in de nacht van donderdag op vrijdag op de Populierlaan in Veghel met zijn auto een verkeerspaal uit de grond. Het voertuig belandde daarna op het fietspad. De man verklaarde alcohol te hebben gebruikt. Het rijbewijs van de Duitser is ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal. In de loop van de ochtend is hij weer in vrijheid gesteld.

MAN MISHANDELD EN VROUW GEDISCRIMINEERD

Een 35-jarige vuilnisman uit Bakel is woensdag door zijn werkgever ontslagen nadat hij tijdens het vuilnis ophalen een man mishandeld had. Tevens beledigde hij een 48-jarige vrouw. Het voorval gebeurde woensdagmorgen toen een 77-jarige inwoner van Veghel tijdens het legen van zijn kliko op de Maasstraat in Veghel de vuilnisman verzocht de kliko een tweede keer te ledigen in verband met de aanwezigheid van veel huisvuil. Dit werd wel vaker voor de Veghelaar gedaan. De vuilnisman weigerde en toen de Veghelaar aandrong, gaf hij de bejaarde man een duw waarna deze op de grond viel. Hij liep daarbij een verwonding op aan linkerelleboog en linkerknie. Een 48-jarige Marokkaanse vrouw, die getuige was van het voorval en de vuilnisman daarop aansprak, werd door hem gediscrimineerd in woord en gebaar. Door het slachtoffer en de vrouw is aangifte gedaan van mishandeling en discriminatie. De vuilnisman is later op de dag door zijn werkgever ontslagen.