Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 15-06-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING TOILETJUFFROUW (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is een 24-jarige man uit Breukelen op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 43-jarige toiletjuffrouw. De verdachte was kennelijk boos nadat hij al een paar keer was gewaarschuwd dat hij niet met glaswerk in de toiletruimtes mocht komen. Hij duwde het slachtoffer omver, waarbij zij verwondingen aan haar arm opliep. De verdachte werd door een portier buiten de deur gezet en is overgedragen aan toevallig passerende agenten. De toiletjuffrouw was behoorlijk aangedaan door het gebeurde.

DRONKEN MAN BETAALT BOETE VAN Fl. 140,= (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgen troffen surveillerende agenten op de Maijweg in s-Hertogenbosch een 37-jarige Duitser aan. De man was zo dronken dat hij zijn urine liet lopen. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Vanmiddag kon de man worden gehoord. Namens justitie kreeg hij een geldboete van Fl. 140,=. Hij betaalde, waarna hij het bureau weer mocht verlaten.

OVERTREDING SLUITINGSTIJD (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is de 50-jarige ondernemer van een horecabedrijf aan de Citadellaan in s-Hertogenbosch bekeurd voor overtreding van de sluitingstijd. Hij bleek omstreeks kwart voor drie nog klanten in zijn zaak aanwezig te hebben.

BEDRIJFSINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Rietveldenweg in s-Hertogenbosch. Uit het pand is een kluis met een onbekend geldbedrag ontvreemd.

BUURTZORGTEAM GRAAFSEPOORT CONTROLEERT OP SNELHEID (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag heeft het buurtzorgteam Graafsepoort in samenwerking met het team Verkeershandhaving op de Van Grobbendonclaan in s-Hertogenbosch gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/h. In 21 gevallen is proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/h.

HARDDRUGGEBRUIKER BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond hebben medewerkers van Stadstoezicht een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Korte Waterstraat in s-Hertogenbosch bekeurd terwijl hij heroïne stond te gebruiken in een telefooncel.

ONWELWORDING VEROORZAAKT AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 35-jarige automobilist uit Drunen op de Vughterweg in s-Hertogen-bosch onwel geworden en tegen een boom en verkeersbord tot stilstand gekomen. Op het moment dat de politie terplaatse kwam zaktede man weer weg. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto, boom en verkeersbord liepen schade op.

VROUWEN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL (Drunen)

Donderdagmiddag zijn in Drunen vier Utrechtse zigeunervrouwen (31 jaar, 32jaar, 28 jaar en 43 jaar) aangehouden voor winkeldiefstal. Zij zijn inverzekeringgesteld. Een politievrouw in haar vrije tijd, zag dat de vrouwen in een drogisterij aan de Hugo de Grootstraat in Drunen, goederen onder de rokken stopten. Zij waarschuwde haar collegas. Surveillerende agenten hielden de 31-jarige verdachte in haar auto aan op de Grotestraat. De overige verdachten zijn aangehouden bij een bushalte aan de Lipsstraat. In de auto van eerstgenoemde verdachte, bevonden zich tassen vol met drogisterijartikelen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Het viertal is voor nader onderzoek ingesloten en inverzekeringgesteld.

VROUWENGEVECHT (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond zijn een 40-jarige Haagse en een 18-jarige Vughtse aangehouden voor mishandeling van elkaar. De twee vrouwen raakten na een etentje op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch op straat met elkaar in gevecht. De ruzie bleek te zijn ontstaan doordat de Haagse verdachte de Vughtse vrouw werk aanbood waarvan zij niet gediend was. Over en weer vielen er klappen en werd er gebeten. De 18-jarige vrouw raakte daarbij gewond aan haar hoofd en is behandeld in het GZG. Beide zijn aangehouden, waarbij de 40-jarige verdachte zich heftig verzette en zich agressief gedroeg.

HARDDRUGSVERKOPER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op de Maijweg in s-Hertogenbosch een 42-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor de verkoop van harddrugs. Surveillanten, belast met toezicht in de omgeving van de drugsopvang, constateerden dat de man aan verslaafden drugs verkocht. Hij is aangehouden. Bij fouillering zijn drie bolletjes cocaïne en twee bolletjes heroïne aangetroffen en inbeslaggenomen.