Theunissen met nieuwe Toyota in Ina Croatia Rally.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni wordt in de omgeving van Zagreb de 28e editie van de Ina Croatia Rally verreden. Een 100% asfalt rally in de directe omgeving van Zagreb.
De Ina Croatia Rally staat op de Fia kalender genoteerd als een coëfficiënt 10 evenement en telt mee voor het West Europees Rally Kampioenschap

Voor het MRT Rally Team is het de derde rally waar gestart wordt. In Luxemburg wisten Rocco Theunissen (NL) en Erwin Mombaerts (B) 6 punten voor dit kampioenschap in de wacht te slepen met hun Toyota Corolla WRC
.. In Turkije had het team minder geluk. Halverwege klassementsproef 9 is hhun Toyota totaal uitgebrand. Voor de rally in Bulgarije, 14 dagen later was het onmogelijk de afgeschreven Toyota Corolla WRC te vervangen wat voor dit evenement gelukkig wel lukte.
Na een grondige test op een afgesloten terrein nabij het Duitse Bittburg werd de nieuwe Toyota goed genoeg bevonden voor deze technisch zware rally. "Deze Corolla heeft iets latere specificaties dan de oude, we hebben nu bijvoorbeeld een joystick om het schakelen makkelijker te maken. Verder is er niet veel verschil" volgens Erwin. De Deelnemers:
Eén van de overige 78 deelnemers die voor dit evenement hebben ingeschreven is Mark Breijer. Dit belooft dan meteen een spannende strijd, want Mark zal hier willen bewijzen dat hij zich met regerend Nederlands, Belgisch en West Europees Rally Kampioen 2000 kan meten. Ook Mark staat als Fia B rijder geregistreerd. Dit komt doordat de Nederlandse Rocco voor de Fia als Belg telt sinds hij met een Belgische rallylicentie rijdt. Hierdoor is Mark automatisch de snelste Nederlander van het afgelopen jaar en verdient hij de Fia B status. De Rally:
De proeven van de rally, die afgelopen jaar door Bert de Jong en Ton Hillen gewonnen werd, liggen ongeveer in een straal van 14 km rond Zagreb en zijn op zo'n kleine 300 meter na helemaal geasfalteerd. "De korte proeven zijn zeer snelle en technisch. De lange proeven liggen meer in de bergen met veel onoverzichtelijke bochten." Vrijdag om 9.31 uur start de rally in Zagreb. Theunissen en Mombarts zullen als eerste FIA B met startnummer 1 als eerste over het podium en de klassementsproeven van de vrijdag-etappe rijden, die 7 klassementsproeven telt met een totale lengte van 106,58 kilometer. Met de afstanden van de tussen trajecten leggen de teams die dag 194,7 km af. De vrijdag wordt 's avonds om 19.12 uur afgesloten. Zaterdag start de snelste deelnemer van de vrijdag om 8.01 uur en wordt 8 proeven en 131,7 km later om 18.45 uur in Zagreb weer aan de finish verwacht.

Informatie over de rally kunt u vinden op de internet site van de organisatie http:www.iridis.com/crodelta