(T.A.V.: Redactie)

APS: GTI rondt overname Siersema Procestechnologie af

Afzender: GTI
Rubriek: ECO
Prioriteit: 4
Datum en tijd: 15-06-2001 08:24

Bunnik - Technisch dienstverlener GTI nv en Siersema Holding B.V. in Leidschendam hebben definitief overeenstemming bereikt inzake de overname van de Siersema Procestechnologie met bedrijven in Leidschendam, 's-Hertogenbosch, Heerenveen en Katwijk. De op 7 december 2000 gemelde besprekingen tussen GTI en Siersema Holding zijn daarmee succesvol afgerond. De overname zal met terug-werkende kracht per 1 januari 2001 plaatsvinden en Siersema Procestechnologie zal vanaf 1 januari 2001 bijdragen aan het resultaat van GTI.

Siersema Procestechnologie is een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige procesinstallaties en deelsystemen voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en lichtchemische industrieen. Het bedrijf heeft circa 150 medewerkers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 20 miljoen euro (42 miljoen gulden).

Met Siersema Procestechnologie versterkt GTI haar positie in de lichte industrie in Zuid- en Zuidwest-Nederland en Belgie. De sector GTI Industrie bouwt hierdoor haar positie als landelijk opererende, integrale, technisch dienstverlener verder uit. Dit sluit nauw aan bij de wensen van opdrachtgevers die steeds vaker kiezen voor het uitbesteden van projecten en instand-houdingsprocessen aan een multidisciplinaire aanbieder. De overname van Siersema Procestechnologie past goed in de combinatie van GTI met Fabricom Groep, welke zal ontstaan na gestanddoening van het vriendschappelijk openbaar bod door Tractebel nv op alle geplaatste gewone aandelen van GTI dat op 1 juni 2001 werd gepubliceerd.

Siersema Procestechnologie is gespecialiseerd in de engineering van productieprocessen, fabricage van procesapparatuur, montage van leidingsystemen en het automatiseren van machines en procesinstallaties. De onderneming opereert vooral op de Nederlandse en Belgische markt, maar volgt haar klanten wereldwijd als dat gevraagd wordt.

Voor Siersema Procestechnologie betekent de aansluiting bij GTI een belangrijke stimulans voor verdere groei. Ook geeft het bedrijf op deze wijze een antwoord op de voortdurende schaalvergroting die in de installatiemarkt en bij de opdrachtgevers plaatsvindt. Specifieke voordelen voor Siersema Procestechnologie zijn met name het verkrijgen van landelijke dekking, het kunnen leveren van een compleet onderhouds-pakket en het verkrijgen van toegang tot de ruime engineerings- en automatiseringskennis van GTI.
SKS te Waalwijk (procescomponenten), Elpress te Milsbeek (industriele reinigingssystemen) en machinefabriek Van Rijn (food & fish equipment) te Katwijk maken geen deel uit van de voorgenomen transactie.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en Belgie. In 2000 behaalde GTI een omzet van EUR 903 miljoen en een nettoresultaat van EUR 25,4 miljoen. De onderneming heeft circa 9.500 medewerkers in dienst. Op 1 juni 2001 is het vriend-schappelijk openbaar bod van Tractebel op alle geplaatste gewone aandelen van GTI nv gepubliceerd. De aanmeldingstermijn voor aandeelhouders sluit, behoudens verlenging, op 10 juli 2001.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Peter C.M. Bassa MBA, directeur Concernmarketing en Communicatie, Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik
Postbus 210, 3980 CE Bunnik
telefoon: 030 656 94 57
fax: 030 656 94 15
e-mail: info@gti-group.com
internet: www.gti-group.com