Carros

Rover 75 Tourer in september op de markt

(15 juni 2001)

De MG Rover Group brengt in september haar eerste volledig nieuwe product op de markt. Een belangrijke uitbreiding van het modelprogramma van het Engelse merk Rover, dat een opvallende revival meemaakt. Bert Waterman, Algemeen Directeur MG Rover Nederland: Onze verwachting is dat ieder vierde model uit de Rover 75 reeks een Tourer zal zijn, want dit type autos, een luxe stationwagon in het upper-medium segment, wint aan belang. En met dit nieuwe Rover model haken wij in op die stijgende trend.

De Rover 75 Tourer is afgeleid van de uiterst succesvolle Rover 75 Saloon en bevestigt het vermogen van Rover om gedistingeerde en stijlvolle modellen te produceren die een hoge mate van originaliteit herbergen. Nogmaals Waterman: Wij hebben nu al aanwijzingen dat de Rover 75 Tourer een uiterst gewilde uitbreiding zal vormen van het Rover modelprogramma en ik
ben vast overtuigd dat dit product stevig zal bijdragen aan het succes van Rover in ons land. Het is een uiterst origineel en stijlvol product, terwijl het rijgenoegen van de sedan nu wordt aangevuld door een nog grotere functionaliteit.

De Rover 75 Tourer is de eerste Rover stationwagon in serieproductie in het upper-medium marktsegment. Dit model betekent een uitbreiding van de modelreeks en borduurt voort op de toonaangevende voorzieningen waarmee ook de sedan zich aan de top van zijn marktsegment heeft genesteld. De combinatie van stijl, comfort, flexibiliteit en een royaal bemeten
laadruimte van meer dan 1.400 liter, zal er voor zorgen dat de Tourer het succes van de Saloon gaat evenaren. De omhoog scharnierende achterklep is voorzien van een apart te openen ruit, waardoor nog meer gemak en vervoersmogelijkheden ontstaan en het niet altijd nodig is de gehele achterklep te openen. Wanneer de deelbare achterbankleuning volledig is neergeklapt, ontstaat een vlakke laadvloer van meer dan twee meter lengte.

Het standaard afdekscherm voor de laadruimte, die is voorzien van extra opbergruimtes in de zijkanten en bodem en een uitschuifbare ophanghaak, kan worden uitgerust met een innovatief, geïntegreerd bagagenet. Dit kan worden opgetrokken naar de dakhemel, zowel achter de achterbank als achter de voorstoelen wanneer de achterbankleuning is neergeklapt.

De bagageruimte meet 400 liter en zelfs 680 liter wanneer de volledig ruimte tot aan het plafond wordt benut en het afdekscherm is verwijderd. De maximale laadruimte bij een neergeklapte rugleuning bedraagt 1.446 liter. De Rover 75 Tourer beschikt over een voortreffelijke bodystijfheid en het stevige koetswerk vormt een uitstekende basis voor een optimale afstelling van de wielophanging, waardoor de Tourer is gezegend met een prima, gecontroleerd rijgedrag.

De Rover 75 Tourer wordt leverbaar vanaf 67.990 gulden.