Politiebericht Friesland: Friesland 15-06-2001 Politieberichten van 115/6 (07.00 tot 13.00 uur)

Broeksterwoude: inbraak tankstation
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in het kantoor van een tankstation aan de Hoofdweg. Omstreeks 03.30 kwam er een inbraakmelding en meldden omwonenden dat ze drie personen bij het tankstation hadden zien lopen. Onmiddellijk werd een zoekactie gestart, waarbij ook een politehond werd ingezet. Deze bleef echter zonder resultaat. Bij het tankstation werd een ruit vernield en werden sigaretten en telefoonkaarten weggenomen. De 38-jarige eigenaar uit Broeksterwoude deed aangifte.

Ee: onder invloed tegen boom
Een 21-jarige automobilist uit Kollum is vrijdag om 03.30 uur onder invloed op de Humaldawei tegen een boom gereden. De Kollumer liep bij de aanrijding een hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht. Daar werd hem een bloedproef afgenomen.

Heerenveen: auto op de kop in sloot
Op de A7 is vrijdag om 08.15 uur een 41-jarige automobilist uit Veendam over de kop geslagen en in een naast de weg gelegen sloot terecht gekomen. De bestuurder verloor waarschijnlijk door aquaplaning tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur. Hij wist zich uit de auto te bevrijden door met een hamer het achterraam in te slaan.

Jirnsum: auto gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is een aan De Heareburch geparkeerd staande auto gestolen. Het betrof een blauwe Chrysler Voyager met het kenteken VH-DL-97. De auto, met een grijs kenteken en geblindeerde achterruiten, had lichtmetalen velgen en was verlaagd. De 38-jarige eigenaar uit Jirnsum deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 53-jarige inwoonster van Leeuwarden is vrijdag om 12.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Nieuwestad. De vrouw werd door winkelpersoneel aangehouden nadat ze twee overhemden wilde meenemen zonder te betalen.

Sneek: inbraak woning
In een woning aan het Penningkruid werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Er werd een raam geforceerd, waarna onder meer een mobiele telefoon en een bankpas werden weggenomen. De 27-jarige bewoner deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272