Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 11.00 uur
Bewoner betrapt inbreker

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Donderdag heeft een 61-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangifte gedaan bij de politie van een poging diefstal uit zijn woning aan de Engweg. De aangever betrapte de inbreker op heterdaad en wist na een korte achtervolging een gestolen laptop veilig te stellen.

Woensdagmorgen 13 juni omstreeks kwart voor negen zag de man, toen hij de oprit bij zijn woning naderde, een vreemde jongen in zijn woning lopen. De man is vervolgens naar achteren gelopen en zag de knaap met een tas uit de achterdeur komen.

Met een smoes wist de inbreker te ontkomen. De aangever stapte in zijn auto en volgde de inbreker over de Hoofdstraat in de richting van de supermarkt. Daar gooide de dader de tas, waar later een laptop in bleek te zitten, naar een paar jongens.

De man heeft de tas met inhoud direct van de jongens terug gekregen. Na onderzoek bleek dat er verder uit de woning niets was ontvreemd.

Bromfietscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Donderdagmorgen heeft de politie tussen half acht en negen uur op de Hoofdstraat een bromfietscontrole gehouden.

Er werden in het totaal 24 bromfietsen met behulp van een rollerbank gecontroleerd. Acht bromfietsen bleken na controle een te hoge constructiesnelheid te hebben, de bestuurders ontvingen hiervoor een proces-verbaal. Tweemaal werd bekeurd voor het niet hebben van een gele plaat en twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun bromfiets niet verzekerd was.