Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

HSL-Zuid

Integrale tekst van de brief aan de Tweede Kamer over de HSL-Zuid

Mede namens de minister van Financiën deel ik u mee dat wij op 2 mei jongstleden drie biedingen binnengekregen voor het vervoer over de HSL-Zuid, te weten DB/Arriva, CGEA/ConneXXion/SJ en NS/KLM.

De drie biedingen zijn de afgelopen weken door interne en externe experts op onafhankelijke wijze beoordeeld. Op basis van deze beoordelingen, juridische adviezen en advies van de Adviesraad Vervoer HSL-Zuid hebben wij besloten het aanbestedingsproces in de volgende fase te brengen. Concreet betekent dit dat één partij wordt afgewezen, te weten het consortium Deutsche Bahn/Arriva. Met de indiener van het beste bod, het consortium NS/KLM, zal direct onderhandeld worden met het oogmerk een vervoerscontract te sluiten. De derde partij, het consortium CGEA/ConneXXion/SJ zal gedurende deze onderhandelingen in de wachtkamer geplaatst worden.

Wij kunnen uiteraard, gezien deze fase van het aanbestedingsproces, geen nadere mededelingen doen over de inhoud van onze overwegingen. In het najaar verwachten wij u nader te kunnen informeren.

15 jun 01 14:26