Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 5-6-2001
Subsidieverzoek De Olliedonkers
Carnavalsvereniging De Olliedonkers vraagt extra subsidie voor de oprichting van een dansgarde. Het college wijst dit verzoek af, omdat de Olliedonkers al een exploitatiesubsidie krijgen.

Riolering en verharding De Hille
Het college geeft opdracht voor aanleg van riolering en verharding in De Hille II in Middelbeers voor een bedrag van 902.615 ( 409588,83), incl. BTW. De opdracht wordt verstrekt aan de laagste inschrijver, firma Janssen de Jong uit Valkenswaard.

Onderhoud bermsloten
Het college wil opdracht geven aan de firma Ploegmakers uit Veghel om de komende drie jaar jaarlijks 200 kilometer bermsloten te vegen en het maaisel af te voeren. Dit gebeurt geheel op kosten van de gemeente. De firma Ploegmakers was de laagste inschrijver, voor een bedrag van 235.000 ( 106638,35), excl BTW. Het college vraagt de raad hiermee akkoord te gaan.

Sluiting Zorgcentrale Middelbeers
De Stichting welzijn Ouderen Dommel-Beerze heeft laten weten dat de Zorgcentrale in Middelbeers sinds 1 juni gesloten is. In de afgelopen 3,5 jaar zijn te weinig vragen binnengekomen. De bewoners kunnen nog wel terecht bij de Zorgcentrale in Oirschot. Het college neemt dit bericht voor kennisgeving aan.

Supermarkten kern Oirschot
In het nieuwe gebied De Poort (voorheen terrein Teurlincx & Meijers) komen waarschijnlijk drie supermarkten; Konmar (voorheen Super de Boer), C1000 en een supermarkt in het lagere segment. Voor de overige supermarktlokaties aan het Standaardplein (Edah), aan de Gasthuisstraat (C1000), aan de Rijkesluisstraat (Super de Boer) en de locatie in de Notel, aan de Korenaar worden nieuwe bestemmingsplannen voorbereid. Het college vraagt de raad hiervoor voorbereidingsbesluiten te nemen.

Woningen De Hille
Het college wil in De Hille in Middelbeers 20 woningen realiseren. Tegen dit voornemen zijn geen bezwaren ingediend. De raad wordt daarom voorgesteld een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij de provincie.