Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 juni 2001

Politie houdt om zich heen slaande man aan Hillegom (D1) De politie hield op woensdag 13 juni rond 22.10 uur op de Van Meerbeekstraat een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man sloeg argeloze voorbijgangers zonder enige reden. Ook een 17-jarig meisje uit Beinsdorp liep enkele rake klappen op. De politie had de meeste moeite om de agressieve man te arresteren. Twee voorbijgangers die de agenten daarbij wilden helpen werden door een 31-jarige Hillegommer weggeduwd en verbaal agressief bedreigd. Met assistentie van andere eenheden lukte het de politie de man in de boeien te slaan en naar het politiebureau over te brengen. Daar is hij ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in garagebedrijf Lisse (D1)
Inbrekers hebben op donderdag 14 juni rond 01.30 uur bij een garagebedrijf aan de Gladiolenstraat vermoedelijk twee en mogelijk drie auto's buitgemaakt. Om binnen te komen werd een ruit van de garage ingeslagen. Vandaag wordt een nader onderzoek ingesteld.

Straatroof Leiden (D4) Een 25-jarige Leidse is woensdag 13 juni omstreeks 10.45 uur van haar handtas beroofd. Ze fietste over de Willem de Zwijgerlaan. Bij de hoek met de Marnixstraat reden twee personen zonder helm op een zwarte scooter langs haar heen en rukten haar handtas van het stuur. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Op de Haarlemmerstraat werd omstreeks 15.30 uur een 14-jarige Deense van haar handtas beroofd. Zij liep met twee andere meisjes over straat toen de tas plotseling uit haar handen werd gerukt. De meisjes hebben de dader niet gezien. De Deense heeft aangifte gedaan.

Ongeluk Leiden (D4)
Een 35-jarige Leiderdorpse is woensdagmiddag 13 juni omstreeks 17.00 uur met haar fiets gevallen en liep daarbij een wond aan het hoofd op. Zij fietste over de Fruitweg toen zij in aanrijding kwam met een fietsend kind van 11 jaar. Het jongetje speelde met een vriendje tikkertje en reed hierbij niet aan de rechterkant van de straat. De Leiderdorpse moest voor behandeling naar het LUMC in Leiden.

Vrouw in huis overvallen Leiden (D4) Een vrouw is in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni in haar woning aan de Groenoordstraat overvallen. Twee mannen drongen via de achterkant het huis binnen. Doordat de vrouw gilde, werden de buren gealarmeerd. Deze liepen direct naar buiten en riepen diverse dingen naar de overvallers. Deze gingen er vervolgens vandoor. De buurjongen heeft nog enige tijd het tweetal achtervolgd, maar moest op de Musschenbroekstraat de achtervolging staken. De politie heeft de omgeving ook nog afgezocht, maar trof het tweetal niet meer aan. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling en vernieling Langeraar (D5) In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni omstreeks 01.15 uur is aan de W. Ontzigtstraat een groep jongeren door een drietal leeftijdgenoten lastiggevallen en mishandeld. Drie van de slachtoffers, twee 16-jarigen en een 17-jarige uit Langeraar, hebben aangifte gedaan. Een van hen liep door de mishandeling een hersenschudding op. De politie hield hierna een verdachte, een 18-jarige jongen uit Nieuwveen aan. De volgende nacht, van zaterdag 9 op zondag 10 juni, werden aan de Sportweg, Van Wassenaerstraat en J.M. Halkesstraat vernielingen gepleegd aan auto's en aan een telefooncel. Voor de vernielingen aan de auto's kwamen in totaal 14 aangiftes binnen bij de politie. Ook van de vernieling van de telefooncel werd aangifte gedaan. De politie hield twee verdachten aan. Dit waren twee 16-jarigen uit Nieuwveen. Een van hen bleek nog verhoord te moeten worden in verband met de mishandeling aan de W. Ontzigtstraat de vorige nacht.

Inbraak bedrijf Alphen a/d Rijn (D5) In de nacht van 12 op 13 juni is bij een computerbedrijf op de Wilhelminalaan in Alphen aan den Rijn ingebroken. Na het vernielen van een ruit werd het pand doorzocht door de inbreker(s). De dader(s) heeft computerapparatuur weggenomen. De aangifte is opgenomen en de Technische Recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding met licht gewonde Alphen a/d Rijn (D5) Op woensdag 13 juni om 08.40 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestuurster van een snorfiets en een personenauto op de kruising Prins Bernhardlaan-Laan der Continenten-Castellumstraat in Alphen a/d Rijn. De 26-jarige vrouw uit Alphen was op haar snorfiets haar zoontje voor de eerste keer naar school brengen. Na aflevering op school was de vrouw volgens eigen zeggen niet met haar gedachten bij het verkeer waardoor ze een personenauto over het hoofd zag die van rechts kwam. De 48-jarige bestuurster van de personenauto afkomstig uit Alphen kon de snorfiets niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De snorfietster is door agenten naar huis gebracht met een pijnlijke knie. De bromfiets is total loss. Proces-verbaal is opgemaakt.

Fietsers botsen op elkaar Waddinxveen (D6) Op het fietspad van de Zwarteweg botsten op woensdag 13 juni rond 07.50 uur twee fietsers op elkaar. Een 14-jarige fietser uit Boskoop haalde een groepje fietsers in. Een vuiltje in het oog ontnam hem plotseling het zicht op een tegemoetkomende 51-jarige fietser uit Gouda. De Gouwenaar is met een hoofdwond en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Kraanmachinist krijgt arm van kraan tegen het hoofd Nieuwerkerk aan den IJssel (D6) Tijdens werkzaamheden op woensdag 13 juni op het Reigerhof kreeg een 57-jarige kraanmachinist uit Voorthuizen omstreeks 09.00 uur een uitschuifbare arm van de kraan tegen zijn hoofd. Mogelijk was de arm van de kraan op dat moment nog niet geborgd. De machinist is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Dijkzight Ziekenhuis in Rotterdam. Ook de traumaheli verleende terplaatse assistentie. De Arbeidsinspectie is van het ongeval in kennis gesteld.

Auto in de brand Nieuwerkerk aan den IJssel (D6) Vermoedelijke kortsluiting in het elektrische circuit is er op woensdag 13 juni rond 11.30 uur de oorzaak van dat op de Schoolstraat een auto van een 61-jarige Nieuwerkerker in de brand vloog. De bestuurder lukte het met omstanders het vuur te doven. De brandweer koppelde de accu van de auto nog los. De auto raakte flink beschadigd.

Motorrijder komt ten val Waddinxveen (D6) Een 30-jarige motorrijder uit Gouda ging op woensdag 13 juni rond 19.30 uur op de Noordbaan van de A12 nabij het aquaduct door nog onbekende oorzaak met zijn motor onderuit. Met onbekende verwondingen is hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Automobilist verleent geen voorrang bij uit uitrit rijden Nieuwerbrug (D7) Een 60-jarige automobilist uit Bodegraven is op woensdag 13 juni rond 17.20 uur met nek- en rugletsel overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. De Bodegraver werd aangereden door een 29-jarige automobilist uit Asperen die vanuit een uitrit de Weijpoort op reed en daarbij vergat voorrang te verlenen aan de Bodegraver.

Inbraak in woning Goude (D7)
Op woensdag 13 juni werd op de dag ingebroken in een woning aan de Van Strijenstraat. Een ruit werd ingeslagen en een slot van een deur geforceerd. Uit de woning wordt een fototoestel, een accuboormachine, een autoradio en c.d.-wisselaar, geld en worden c.d.'s en d.v.d.'s vermist.