Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.15 uur
Aanhoudingen na inbraak

OUDEWATER In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Oudewater twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een bedrijf aan de Wilgenweg.

De twee, een 22-jarige inwoner van Oudewater en een 18-jarige Gouwenaar werden gezien door een getuige toen zij met hun auto wegreden. Later kwamen zij terug waarop de getuige hen aansprak. Volgens de twee hadden enkele mannen een motorfiets uit het bedrijf gestolen en verderop in de berm achtergelaten. De twee boden aan deze op te gaan halen en hebben dat vervolgens ook daadwerkelijk gedaan.

Toen de politie bij het bedrijf stond kwamen de mannen met hun auto voor de derde maal langs. Ze stopten en hielden een wat wazig verhaal. Bij onderzoek van de auto trof de politie divers inbrekerswerktuig aan. De twee zijn aangehouden overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Aan de Provincialeweg in Montfoort is woensdagochtend gecontroleerd op snelheid. Van de 658 passerende voertuigen reden er 26 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 80.