Persbericht

Amersfoort, 12 juni 2001

3xM steunt christelijke speelfilm China

HILVERSUM Stichting 3xM in Hilversum steunt de productie van de nieuwe christelijke speelfilm Mystery-The Movie , die voor China wordt gemaakt. Het doel van deze film is te laten zien dat het christendom geen westers geloof is, zoals veel Chinezen veronderstellen.

In Mystery botst een vader die traditionele Chinese waarden voorstaat voortdurend met zijn zoon, die over is gegaan tot het christelijke geloof. Een leraar Engels met wie beiden bevriend raken, ontdekt dat zeven traditionele Chinese lettertekens waaronder die voor rechtvaardigheid , licht en eeuwig leven onmiskenbare verwijzingen bevatten naar Jezus Christus en de verlossing door Zijn kruis. Heel opmerkelijk is bijvoorbeeld dat het traditionele Chinese karakter voor eeuwigheid het kruisteken bevat (in een t-achtige vorm); waarin dit kruis eruit wordt gehaald, blijft het woord dood over. Deze ontdekking roept bij de vader de vraag op of de God van de Bijbel Zich ook vanuit de Chinese cultuur, waar hij zich zo verbonden mee voelt, bekend heeft willen maken.

"De groei van onze bestaande projecten noodzaakt ons een bescheiden bijdrage van fl. 10.000,- te leveren, bij wijze van bemoediging", aldus 3xM-directeur Martien Timmer. "We verwachten dat Mystery in 2002 gereed zal zijn. De auteurs spreken Mandarijn, de meest gesproken taal in China. Het is de bedoeling dat de film na verloop van tijd in alle belangrijke Chinese dialecten wordt nagesynchroniseerd."

Noot voor de redactie