Scherp geprijsde allround 18,1-inch TFT-display met brede kijkhoek

MultiSync LCD1830 met Omnicolor-ondersteuning en ISO 1a406-2-certificering

Hoofddorp, 12 juni 2001 - Met de nieuwe 18,1-inch MultiSync LCD1830 presenteert NEC-Mitsubishi Electronics Display de opvolger van de bekende MultiSync LCD1800. De professionele LCD-monitor met brede kijkhoek wordt gekenmerkt door hoogwaardige, flikkeringsvrije prestaties en biedt tal van mogelijkheden. Naast een uitstekende prijs/prestatieverhouding en de vele bevestigingsmogelijkheden voor kantoorgebruik is de LCD1830 bij uitstek geschikt voor internettoepassingen. Het gebruik van Omnicolor-ondersteuning, die de industriestandaard sRGB en 6-assen-kleurcontrole omvat, staat garant voor optimale kleurnauwkeurigheid en kleurgetrouwheid. Daarnaast is de LCD1830 één van de eerste displays die ISO 13406-2-gecertificeerd zijn. Dat betekent onder meer dat pixelfouten tot een minimum beperkt zijn en de display zich kwalitatief kan onderscheiden van andere klassen schermen.

ISO-certificering
Met de in het voorjaar van 2001 aangenomen norm ISO 13406-2 bestaat er nu ook een ISO-normering voor LCD-displays. De door TUV Rheinland opgezette normering werd vanaf het begin actief door NEC-Mitsubishi ondersteunt. De ISO-norm 13406-2 betekent een aanzienlijke vooruitgang op het gebied van het vergelijken van TFT-displays en zorgt in letterlijke zin voor helderheid. De norm verplicht de producenten van monitoren vergelijkingsinformatie te bieden over zaken als contrast, reflectie, kleurweergave, gelijkmatigheid van helderheid en kleuren, flikkering, pixelfouten en kijkhoekclassificering. Met betrekking tot pixelfouten geldt er voor de MultiSync LCD1830 een maximum van twee altijd donkere en twee altijd lichte pixels, en vijf defecte subpixels per miljoen pixels.

Omnicolor
De MultiSync LCD1830 - met een actief beeldoppervlak van 18,1-inch en daardoor vergelijkbaar met een 21-inch CRT-monitor - beschikt over de nieuwe industriestandaard sRGB, die garant staat voor natuurgetrouwe kleurweergave bij Windows 2000-pc's met sRGB-compatibele randapparatuur. Daarmee wordt automatische kleurcalibratie mogelijk, die leidt tot verbeterde kleurechtheid. De vaak voorkomende kleurafwijkingen tussen de afbeelding op het scherm en de werkelijke afdruk met voor sRGB geschikte randapparatuur kunnen hiermee tot een minimum beperkt worden. Verder beschikt de MultiSync LCD1830 over de Omnicolor 6-assen-kleurcontrole. Dat betekent dat naast de grondkleuren rood, groen en blauw ook de basisdrukkleuren geel, magenta en cyaan met het On-Screen-menu ingesteld kunnen worden, om zo precieze kleurafstemming tussen de monitor en niet door sRGB ondersteunde apparatuur te bereiken.

Technische details
De MultiSync LCD1830 heeft een TFT-display met een pixelafstand van 0,28 mm, die zowel verticaal als horizontaal een kijkhoek (bij een contrastverhouding van 10:1) van 160 graden toestaat en een maximale resolutie biedt van 1280 x 1024 bij 60 Hz. Het scherm biedt een zeer scherp beeld met een helderheid van 200 cd/m² en een contrastverhouding van 300:1. De LCD1830 kan 16,77 miljoen kleuren helder en briljant weergeven. Het resultaat is een scherp beeld met volle, levendige kleuren. Daarnaast beschikt de monitor over Dual Input (twee analoge VGA-ingangspoorten), die de aansluiting van twee pc's mogelijk maakt.
Tot de verdere eigenschappen van de LCD1830 behoren functies als intelligent power management, plug & play voor Windows 95/98 en Windows 2000, en asset management op basis van DDC2B en EDID. De On-Screen Manager maakt eenvoudige bediening van alle functies, inclusief Omnicolor, mogelijk op het scherm zelf. De signaalkabels zijn aan de achterzijde weggewerkt achter een klepje. Het netsnoer is geïntegreerd. De voet is afneembaar, zodat de LCD1830 te monteren is op alle 100 x 100 mm monitorarmen die door de VESA zijn genormeerd.
De LCD1830 biedt flikkeringsvrije weergave, hoogwaardige bestendigheid tegen elektromagnetische invloeden en voldoet aan de strengste eisen op het gebied van standaarden als TCO99, TUV GS, ISO 13406-2 en Energy 2000. In de zogenaamde slaapstand verbruikt de display slechts 3 watt. In bedrijf is het verbruik maximaal 49 watt.

Beschikbaarheid, prijs en garantie
De MultiSync LCD1830 is beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 1.624 euro (fl. 3.578,83). NEC-Mitsubishi biedt drie jaar garantie inclusief gratis on-site service.