* BVision2001: de toegevoegde waarde van de 'e' in e-business BroadVision laat succes zien op jaarlijkse internationale gebruikersconferentie in Las Vegas

Houten, 12 juni 2001 - BroadVision Inc. (Nasdaq: BVSN), 's werelds toonaangevende leverancier van gepersonaliseerde e-business applicaties, sloot vorige week haar jaarlijkse internationale gebruikersconferentie 'Bvision2001' af. Het driedaagse evenement, dat voor de vijfde maal georganiseerd werd, bracht meer dan 75 partners van BroadVision naar het Amerikaanse Las Vegas. Daarnaast tekenden ruim 1100 deelnemers in op de conferentie rond het thema 'extreme innovaties'. Dr. Pehong Chen, CEO en voorzitter van BroadVision, Barb Claitman, e-Business Director bij Boeing Commercial Airplane Group en Bob Miller, Vice President of Information Technology van Shop At Home, Inc. spraken onder meer over het toevoegen van waarde aan de 'e'.

"Het toevoegen van waarde aan de 'e' is onderdeel van onze missie. Ik vind het belangrijk dat bedrijven inzien dat wij ons inzetten om hun relaties met klanten, werknemers en zakelijke partners te personaliseren. Met ons self-service model kunnen wij loyaliteit verdiepen, productiviteit verhogen, terwijl kosten afnemen", aldus Dr. Pehong Chen. Er was echter nog meer nieuws.

100 plus 100 is 500
De CEO van BroadVision presenteerde tevens een nieuwe service van BroadVision. De 'Solution Value Proposition' (SVP), zoals de service voluit heet, maakt het mogelijk om de 'Return on e-business Investment' van een nieuw e-business initiatief te kwantificeren. De service wordt verleend door BroadVision's Industry Solutions Consulting Team. Zij evalueert e-business initiatieven van bedrijven en geeft aanbevelingen met als doel een organisatie zo snel mogelijk in contact te laten komen met haar doelgroep om groei en productiviteit te bewerkstelligen, terwijl de zakelijke en IT kosten afnemen. Met SVP is het tevens mogelijk om strategieën te ontwikkelen om een bedrijf naar een self-service model over te laten gaan. Daarnaast presenteerde Dr. Chen het strategische initiatief 'BroadVision equals Business Value'. Dit initiatief beoogt 500 miljoen dollar aan e-business bedrijfswaarde te genereren. Dit moet worden bereikt door zo'n honderdduizend statische websites van klanten om te zetten in honderd miljoen nieuwe self-service relaties. Pehong Chen: "Het initiatief beschrijf ik als 100 plus 100 is 500. Het is onze manier om betrokkenheid te tonen bij het creëren van bedrijfswaarde voor onze klanten." Onderzoeksbureau IDC* heeft becijferd dat uitgaven voor e-commerce applicaties zullen groeien van 9.9 miljard dollar in 2001 tot 23 miljard dollar in 2004.
* IDC, eCommerce Software Applications Market Forecast and Analysis, 2000-2004, p.15, June 2000, Framingham MA., USA

BroadVision en Sun
Naast bedrijfsnieuws was ook partnernieuws te melden. In Las Vegas werden de hoogtepunten van de, in april 2000 begonnen, succesvolle samenwerking tussen Sun en BroadVision bekend gemaakt. Onder meer kwam aan bod het verwerven van het prestigieuze SunTone certificaat door BroadVision. SunTone certificatie is een van de eerste samenwerkingsbanden in de industrie waarbij Service Provider infrastructuur, operationele werkzaamheden, hardware, applicaties en service gedefinieerd en gecontroleerd worden, zodat deze de trend zetten op het gebied van prestaties, veiligheid en beschikbaarheid. Klanten die afhankelijk zijn van deze producten weten dat SunTone gecertificeerde aanbieders, zoals BroadVision, aan de hoogste standaarden voldoen. Daarnaast is BroadVision toegetreden tot het Sun Vendor Integrations Program (VIP). "Deze nieuwe relatie met BroadVision is een signaal naar al onze klanten dat zij altijd kunnen rekenen op de beste ondersteuning om de juiste oplossingen voor hen te genereren", aldus Tom Berghoff, vice president van marketing of support bij Sun Microsystems. Afhankelijk van het soort servicecontract mag een klant één van beide bedrijven aanspreken als er vragen zijn over het systeem. Hierdoor profiteert de klant van de gecombineerde kennis van beide bedrijven. Het programma zal per juli aanstaande wereldwijd beschikbaar zijn.

Andere hoogtepunten van de samenwerking tussen BroadVision en Sun zijn de voorgenomen integratie van iPlanet applicatieserver (een samenwerking tussen Sun en Netscape) met BroadVision's One-To-One Enterprise 6.0. Tevens is BroadVision geaccepteerd als geauthoriseerde licentiehouder van J2EE (Java to Platform, Enterprise Edition). Daarnaast bewijzen meer dan 700 BroadVision sites die op een Sun Solaris Operating Environment draaien, dat de samenwerking tussen Sun en BroadVision bijzonder succesvol is. "Met de authorisatie tot licentiehouder van J2EE versterkt BroadVision haar leidende positie in de ontwikkeling van standards-based portable applicaties", volgens Rick Saletta, group manager, Enterprise Java Technologies bij Sun Microsystems Inc. "BroadVision is bezig om haar producten geschikt te maken voor alle J2EE compatible servers. Hiermee bieden zij hun klanten de vrijheid om het beste van het beste te kunnen kiezen."

Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Market: BDN) biedt een geïntegreerde suite van gebundelde applicaties voor het ondersteunen van e-commerce transacties en interactie. Grote ondernemingen en overheidsinstanties gebruiken deze applicaties voor inkoop, verkoop en informatieuitwisseling via draadloze en vaste internetverbindingen. De BroadVision e-commerce applicatiesuite kan de concurrentiepositie en de winstgevendheid van een organisatie verbeteren doordat het deze organisatie in staat stelt om vruchtbare relaties te leggen en te onderhouden met klanten, leveranciers en personeel. De service professionals van BroadVision, die zich gesteund weten door 100 partnerorganisaties wereldwijd, zorgen ervoor dat de implementatie van deze applicaties zich vertaalt in waarde voor de klant.

BroadVision ondersteunt meer dan 1.200 klanten wereldwijd vanuit kantoren in 34 landen met consultancy, training en ICT-support. BroadVision is opgericht in 1993 en ging in 1996 naar de beurs (Nasdaq). Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië. Voor meer informatie zie: www.broadvision.com

Noot voor de redactie (