Politiebericht Friesland: Friesland 12-06-2001 Politieberichten van 12/6 (07.00 tot 13.00 uur)

Leeuwarden: aanhouding inbraak
Een 34-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdag om 04.30 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een schip dat aan de Willemskade ligt afgemeerd. De politie was ter plaatse gegaan na een inbraak melding en trof de verdachte aan in het schip onder een tafel. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

IJlst: inbraak auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Bockamastraat. Nadat een portier was geforceerd werd de radio/cd-speler weggenomen. De 37-jarige eigenaar uit IJlst deed aangifte.

Dokkum: inbraak auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd in een aan het Harddraverspark geparkeerd staande auto ingebroken. Uit de auto werden een portable cd-speler en een aantal cd`s weggenomen, nadat een portier was geforceerd. De 29-jarige eigenaar uit Bamberg (D) deed aangifte.

Drachten: auto gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag werd een aan De Hemmen geparkeerde auto gestolen. Het betrof een Opel Kadett Hatchback met het kenteken RT-84-YZ. De 38-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding schennispleger
Maandagavond is om 19.00 uur een 14-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden. De jongen wordt er van verdacht aan een drietal kinderen uit de buurt zijn geslachtsdeel te hebben getoond. De kinderen hadden dit aan hun ouders gemeld, die vervolgens de politie waarschuwden. Deze hield hem aan en bracht hem over naar het politiebureau, waar hij een bekentenis aflegde. Daarna werd hij weer thuis afgeleverd. In de daarop volgende nacht werd het ouderlijk huis van de jongen met leuzen beklad.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272