Gemeente Den Helder

12 juni inspraakavond

betreft: KIJK, LUISTER EN REAGEER: UW MENING IS BELANGRIJK! week: duinparkplan

De eendrachtige samenwerking tussen Woningstichting Den Helder en de gemeente heeft er toe geleid dat de conceptplannen nu zover zijn dat ze de inspraak in kunnen. Nu ook de gemeentelijke commissies Stadsontwikkeling en Milieu hun fiat aan het plan hebben gegeven kunnen we de procedures starten om te komen tot een definitief Duinparkplan. Dat betekent dat het stedenbouwkundig plan met daaraan gekoppeld het programma van eisen voor iedereen ter inzage ligt en dat u daarop kunt reageren. In het programma van eisen staan de voorwaarden waaraan het plan van Woningstichting volgens de gemeente moet voldoen, met name waar het gaat over de openbare ruimte en het groen.

reageren?

De officiële inspraakperiode gaat op 1 juni in. Gedurende vier weken (tot en met 29 juni) kunt u schriftelijk uw op- of aanmerkingen op de plannen geven. U kunt de plannen inzien bij de vier bibliotheekfilialen, bij het Centraal Informatiepunt in het stadhuis en bij het Service en Informatiepunt aan de Boterzwin in Julianadorp. In het stadhuis hangen ook diverse tekeningen van het plan. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Maar ook mondeling kunt u uw reactie geven en wel tijdens de inspraakavond op dinsdag 12 juni. Dan zullen in ieder geval de betrokken wethouders en de projectleiders van Woningstichting en de gemeente aanwezig zijn. De inspraakbijeenkomst wordt gehouden in de recreatiezaal van woonzorgcomplex De Golfstroom aan de Vechtstraat. In verband met de avondvierdaagse begint de bijeenkomst om 20.15 uur.

vervolg

Alle reacties die gedurende de inspraaktermijn binnen komen worden bekeken en voorzien van commentaar. De reacties, het commentaar en het verslag van de inspraakavond vormen samen een reactienota. Die zal, samen met het definitieve programma van eisen (eventueel aangepast naar aanleiding van de inspraak), na de zomer door burgemeester en wethouders en daarna de gemeenteraad worden vastgesteld. Daarna volgt de formele inspraak over het bestemmingsplan. Een bestemmingsplan kent een aantal stappen, bij diverse stappen hoort een inspraakprocedure: - inspraak op het voorontwerp - de artikel-19 procedure - 1e ter visielegging ontwerp - behandeling bestemmingsplan in gemeenteraad - behandeling bestemmingsplan door Gedeputeerde Staten van de provincie (hoorzitting) - eventueel een beroepsprocedure bij de Raad van State.

Als alles volgens plan verloopt kan volgend jaar de schop de grond in: eerst wordt het terrein bouwrijp gemaakt, waarna later dat jaar met de bouw kan worden begonnen.

laaste verandering: mei 30, 2001