Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-06-2001
1e Persbericht van zondag 10 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zakkenrollen
Zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur is een 37-jarige vrouw uit Tilburg het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was in een winkel aan de Rechtestraat kleding aan het passen toen zij plotseling bemerkte dat de portemonnaie uit haar schoudertas was weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes, een identiteitsbewijs en een geldbedrag van 25 gulden.

Omstreeks 14.30 uur is op de Rechtestraat, uit de schoudertas van een 37-jarige vrouw haar portemonnaie met enkele pasjes, een rijbewijs en een geldbedrag van 300 gulden, weggenomen.

Helmond: Diefstal
Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur is in een winkel aan de Torenstraat de tas van een 62-jarige vrouw uit Deurne weggenomen. De tas hing aan een boodschappenkarretjes. In de tas zaten twee rijbewijzen, een kentekenbewijs enkele persoonlijke spullen en 20 gulden.

Op het moment dat de vrouw op het bureau aangifte deed van vermissing van de tas werd de tas door twee stadswachten terug bezorgd. Zij hadden de tas teruggevonden in de Kastelentuin.

Eindhoven: Vrouw door ex mishandeld
Op de Keldermansstraat is zaterdagmiddag om 17.50 uur een 33-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 25-jarige ex-vrouw in haar woning te hebben mishandeld. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Deurne: Diefstal uit een woning
Uit een woning aan het Hofke is zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 13.15 uur een tas en een portemonnaie met daarin ongeveer 200 gulden weggenomen. De bewoonster een 85-jarige vrouw hoorde iets in de hal van haar woning. Toen zij ging kijken zag zij een vrouw met een getinte huid, rood geverfd haar in een staart, gekleed in lange zwarte kleren en een lange zwarte jas. Toen de bewoonster de vrouw aansprak mompelde deze iets in een vreemde taal en liep weg. Nadien bleek dat de vrouw de tas en de portemonnaie uit de woning had weggenomen. De politie verzoekt getuigen die deze vrouw menen te herkennen zich te melden.

Geldrop: Aanhoudingen na attent reageren van pomphouder
Zaterdagavond om 19.10 uur zijn op de Maarten Trompstraat een 18-jarige inwoner van Venlo en een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. De mannen worden er van verdacht, tot twee maal toe, bij een benzinestation aan de Kempenbaan in Veldhoven, te hebben getankt zonder te betalen. De eigenaar van het pompstation was de mannen gevolgd toen zij wegreden en had via de telefoon de politiemeldkamer op de hoogte gebracht. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Uit een ingesteld onderzoek bleek dat de auto was voorzien van valse kentekenplaten. De kentekenplaten zijn inbeslaggenomen. De auto is voor nader onderzoek veilig gesteld.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling ruit
Op de Kerkstraat zijn zaterdagavond om 23.20 uur drie Helmonders in de leeftijd van 22 en 25 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een ruit van een winkel aan de Kerstraat Zuid te hebben vernield. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Helmond: Aanhouding na diefstal drank
In een woning aan de Wolfstraat is zondagmorgen om 00.20 uur een 47-jarige Helmonder aangehouden. Een getuige had gezien dat de man met een stoeptegel de ruit van een winkel aan de Heistraat had vernield en daarna enkele flessen drank had weggenomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Waalre: Inbraak in en woning
Zaterdag tussen 13.00 uur en 23.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Gestelsestraat. Men kwam de woning binnen door aan de achterzijde van de woning via een plat dak een raam te openen. Uit de woning zijn en videorecorder, een videoband, twee afstandsbedieningen en 1500 gulden weggenomen.