Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 9-06-2001
1e Persbericht van zaterdag 9 mei 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na bedreiging
Vrijdagavond om 19.30 uur is op het Willem Prinzenplein een 20-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort ervoor geprobeerd een aangehouden verdachte te ontzetten. Dit werd door de politiemensen verhinderd waarbij hem gevorderd werd zich te verwijderen. Direct hierna bedreigde hij de politiemensen in woord en gebaar met de dood. De man is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets
Op de Smalle Haven is vrijdagavond om 21.10 uur een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een getuige wees de man aan als degene die zijn GSM had gestolen en kort ervoor een ATB fiets had weggenomen. Na onderzoek trof men de weggenomen fiets aan op de Gedempte Gracht. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Parkweg is vrijdag tussen 21.00 uur en 23.50 uur een personenauto, merk Volkswagen, type 117MO87, kleur wit, voorzien van het kenteken 89-88-BU, weggenomen. Omstreeks 22.25 uur wordt deze personenauto brandend aangetroffen in de gemeente Asten.

Eindhoven: Aanhouding Drugsdealer en gebruikers Ter bestrijding van overlast van drugsgebruikers in de buurt heeft de politie vrijdag een onderzoek ingesteld naar een woning aan de Cimarosastraat. Tussen 16.00 uur en 22.00 uur zijn er 5 Eindhovenaren en 1 Eindhovense, in de leeftijd van 26 tot 48 jaar, in de buurt aangehouden wegens het in bezit hebben van drugs. Kort hierna is de politie de woning aan de Cimarosastraat binnen gegaan. De hoofdverdachte werd niet in de woning aangetroffen. Een 84-jarige man, die zich in de woning bevond, probeerde het onderzoek te belemmeren en is aangehouden. Bij de huiszoeking zijn in de woning drugs aangetroffen. De aangehouden verdachten zijn op het bureau gehoord en na verhoor heengezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen. Om 21.22 uur meldde de 36-jarige Eindhovense hoofdverdachte zich op het politiebureau. Hij wordt verdacht van het dealen van drugs. De verdachte is aangehouden en inverzekering gesteld.

Bladel: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op de P.G. Ballingslaan zijn vrijdagavond 16 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. 4 bromfietsbestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm.

Helmond: Aanhouding na poging diefstal fiets
Op de Deltaweg is vrijdagavond om 23.10 uur een 18-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij een fiets weg wilde nemen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Gemert: Man aangehouden met wapenstok
Vrijdagavond om 23.45 uur is op de Zuid Om en 21-jarige inwoner van Asten aangehouden. Politiemensen zagen bij een controle dat in de personenauto van de verdachte een wapenstok lag. Verder bleek dat er onder een van de stoelen een zak met twee bivakmutsen en nog een wapenstok lag. Uit onderzoek bleek dat de auto niet verzekerd was en ook niet APK gekeurd. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na achtervolging
Een 20-jarige Eindhovenaar is op de zaterdagmorgen om 00.20 uur op de Beukenlaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond de personenauto, waarin hij reed, te hebben weggenomen op de Deken van Someren. Na een korte achtervolging met hoge snelheid kon de man worden aangehouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De auto is voor onderzoek veilig gesteld.