Politiebericht Brabant-Noord: Oss 3-06-2001
Persbericht district Maasland

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN (Oss)

Van zaterdag op zondag is op het Heschepad in Oss een 24-jarige fietsendief uit die plaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de Ossenaar lopen met een fiets die op slot stond. Na eerst wat smoezen te hebben verzonnen, bekende hij de fiets te hebben gestolen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR DOEN VALSE MELDINGEN (Oss)

Van zaterdag op zondag zijn een 35- en 39-jarige inwoner uit Oss betrapt op het doen van valse alarmmeldingen bij de hulpdiensten. De twee verdachten konden op de Professor Regoutstraat in Oss worden aangehouden. Via het Korps Landelijke Politiediensten kwamen er meldingen binnen met betrekking tot een brand en een schietpartij met een paar gewonden bij een horecagelegenheid aan de Singel 1940-1945 in Oss. Bij het terplaatse komen zagen agenten twee mannen weglopen die zich nogal verdacht gedroegen. Toen bleek dat er terplaatse niets aan de hand was, bleken de twee zich te hebben verstopt in de bossages aan de Prof. Regoutstraat. Uit onderzoek bleek dat het tweetal kort daarvoor aan de deur van de horecagelegenheid was geweigerd. Tevens kwam vast te staan dat de valse meldingen waren gedaan met de GSM van de 35-jarige verdachte. De mobiele telefoon is inbeslaggenomen en het tweetal is aangehouden en ingesloten.

11-JARIG MEISJE MISHANDELD DOOR HARDLOPER (Nistelrode)

Zondagavond is een 11-jarig meisje bij een hardloopwedstrijd op de Parkstraat in de bebouwde kom van Nistelrode mishandeld door een hardloper. Het meisje stond langs het parcours, toen zij zag dat de man zijn horloge verloor. Zij stapte naar voren om het op te rapen en terug te geven. De hardloper keerde terug. Om onverklaarbare reden sloeg hij het meisje een paar maal zo hard, dat zij even bewusteloos raakte. De atleet liep daarop weer verder. Het meisje liep hierbij kapotte lip en een tand uit de mond op. De politie onderzoekt de zaak. Zij verzoekt eventuele getuigen zich via telefoonnummer 0900-8844 te melden.

ONDERNEMER BEKEURD VOOR OVERTREDING SLUITINGSTIJD (Oss)

Van vrijdag op zaterdag is een 42-jarige ondernemer van een horecabedrijf aan de Geurdenhof in Oss bekeurd voor overtreding van de sluitingstijd. De man had de zaak omstreeks half vijf nog open voor klanten en schonk hen nog alcohol.