Wageningen Universiteit

do 07-06-01 KENNISMANAGEMENT VAN INNOVATIEPROCESSEN IN DE LEVENSMIDDELENPRODUCTIE


tijd 16:00 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp Inauguratie prof.dr.ir. P. Folstar (bijzonder hoogleraar kennismanagement van innovatieprocessen in de levensmiddelenproductie)
titel Terug naar de basis - naar een beter begrip van een veilige en duurzame voedselvoorziening

informatie: Stafafdeling Communicatie, Gert van Maanen, tel. 0317-485003
De wetenschappelijke kennis van de samenstelling van voedsel, van de bereidings- en bewaarmethoden en van de bijdrage van het voedsel aan de gezondheid is de laatste decennia in hoog tempo toegenomen. Daardoor is in het ontwikkelde deel van de wereld een assortiment aan producten ter beschikking gekomen dat in omvang en kwaliteit zijn weerga niet kent. Nieuwe producten en verbeteringen van bestaande producten sluiten aan bij de behoeften van steeds veeleisender consumenten. De voedingsmiddelenindustrie ziet in deze ontwikkeling veelbelovende mogelijkheden voor de toekomst van de bedrijfstak. Tegelijkertijd lijkt er bij de consument een toenemende zorg en een gebrek aan vertrouwen te bestaan met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid van het voedsel. Voedselvoorziening heeft ook een belangrijk internationaal perspectief. Daarbij staat de groeiende wereldbevolking en de noodzaak van duurzame voedselvoorziening voor allen centraal. In zijn oratie gaat prof.dr.ir. Peter Folstar, lid van de Raad van Bestuur van TNO, terug naar de basis. Naar de noodzaak tot verdieping van kennis en inzicht over de gehele keten, die direct gerelateerd is aan de integrale beheersing van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.