Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


donderdag 7 juni 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op donderdag 7 juni om 10.15 uur.

Na een hamerstuk debatteert de Kamer over de gemeentelijke herindeling van Dodewaard en omgeving. Door deze herindeling worden de gemeenten Dodewaard, Echteld en Kesteren samengevoegd waardoor de nieuwe gemeente Kesteren ontstaat.

Hierna heropent de Kamer het debat over de wijziging van een aantal onderwijswetten. De wijziging heeft onder meer betrekking op de onderwijsbevoegdheid voor het geven van onderwijs in zintuiglijke en lichamelijke opvoeding.

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de problematiek rond mond- en klauwzeer (dit overleg had plaats op dinsdag 29 mei jongstleden).

Hierna debatteert de Kamer over de wijziging van de Provinciewet. De wijziging heeft betrekking op de verkleining van het aantal leden van provinciale staten en gedeputeerde staten. Het ledenaantal is afhankelijk van het aantal inwoners van een provincie.

Ten slotte interpelleert de heer Buijs (CDA) minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de sluiting van de spoedeisende hulp in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkernisse.

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.
OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.00 tot ca. 12.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst en staatssecretaris Faber (beiden Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de financiële verantwoording van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij over het jaar 2000.

Justitie: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals en staatssecretaris Kalsbeek (beiden Justitie) over de financiële verantwoording van het ministerie van Justitie over het jaar 2000.

Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Financiën: 12.00 tot ca. 14.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Zalm en staatssecretaris Bos (beiden Financiën) over de financiële verantwoording van het ministerie van Financiën over het jaar 2000.

Europese Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 13.00 tot ca. 15.00 uur - Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over vergaderingen van de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de lidstaten van de Europese Unie.

Verkeer en Waterstaat: 13.00 tot ca. 15.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over de financiële verantwoording van het ministerie van Verkeer en Waterstaat over het jaar 2000.

Economische Zaken: 14.00 tot ca. 17.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over verschillende manieren om maatschappelijk verantwoord ondernemen te ondersteunen.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 14.00 tot ca. 17.30 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over informatie- en communicatietechnologie in het onderwijs.
OPENBARE RONDETAFELGESPREKKEN

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: gesprek met deskundigen en belangenvertegenwoordigers van diverse organisaties inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 15.00 tot ca. 17.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: gesprek met deskundigen en betrokken organisaties over milieuwethandhaving.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 10.00 uur - Klompézaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Verkeer en Waterstaat: 10.15 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Europese Zaken: 12.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Buitenlandse Zaken: 14.00 tot ca. 15.00 uur - Regentenkamer
Agenda: gesprek met de onderminister van Buitenlandse Zaken uit Israël, de heer Michael Melchior.

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 14.30 tot ca. 15.30 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: gesprek met de minister-president van Aruba, de heer Eman.

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 15.30 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken en Justitie ontvangen vanaf 13.00 uur de heer Barzani namens de Kurdistan Regional Government, voor een gesprek over de opheffing van de economische sancties tegen Irak (Klompézaal).

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 15.00 uur een delegatie uit Macedonië. De delegatie bestaat onder meer uit de etnische Albanees Jabir Derala, hij is president van "Civil", een van Pax Cristi partners in Macedonië. Civil is actief op het gebied van mensenrechten en interetnische dialoog (Wttewaall van Stoetwegenzaal).

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Economische Zaken brengen tot en met 9 juni een bezoek aan de World Trade Organisation in Genève, in het kader van de internationale handel.
De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Biesheuvel (CDA), Koenders (PvdA), Geluk (VVD) en De Haan (CDA).

VRIJDAG 8 JUNI

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen brengen een bezoek aan de gemeente Hoorn in het kader van de verdeling van 200 miljoen gulden voor restauratie van kanjermonumenten. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Ross-van Dorp (CDA), Örgü (VVD) en Valk (PvdA).

ZONDAG 10 JUNI

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengen tot en met 13 juni een bezoek aan de IPAAF (International Parliamentarians Association for Agriculture, Forestry and Fisheries) conferentie in Korea.

MAANDAG 11 JUNI

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 11.15 tot ca. 18.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: notaoverleg met minister Korthals (Justitie) over heroriëntatie de toepassing van vrijheidsstraffen en vrijheidsbeperkende straffen bij volwassenen (met stenografisch verslag).

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.15 tot ca. 18.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: wetgevingsoverleg met minister De Vries (Binnenlandse Zaken) over het wetsvoorstel met betrekking tot de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (met stenografisch verslag).
Dit overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

WERKBEZOEKEN

Leden van de vaste Commissie voor Economische Zaken brengen een bezoek aan Estec (European Space Research and Technology Centre) in Noordwijk in het kader de huidige en toekomstige Europese ruimtevaartactiviteiten en de rol die Estec hierin speelt. De volgende leden nemen deel aan het bezoek:
Biesheuvel (CDA), Hindriks (PvdA) en Van Walsum (D66).

Leden van de tijdelijke Commissie voor Biotechnologie brengen een bezoek aan de gemeente Leiden in het kader van de voorbereiding van de debatten over biotechnologie en genetica in de gezondheidszorg.