PERSBERICHT
e-people opent eerste werving- en selectiebureau voor professionals in e-business

Nieuwe carrièreportal koppelt kandidaten en bedrijven óók op 'waardenpatroon ' en 'competenties' door combinatie van on line en traditionele werving- en selectietechnieken

AMSTERDAM, 7 juni 2001 - e-people is het eerste Nederlandse werving- en selectiebureau dat zich specifiek richt op bedrijven en professionals in de e-business. Via haar on line carrièreportal koppelt e-people professionals met minimaal twee jaar relevante - eventueel leidinggevende - werkervaring aan
e-business-ondernemingen, e-business-units en e-business-competence centers van bedrijven. Na de on line selectie voert e-people persoonlijke gesprekken met kandidaten en biedt hen eventueel een assessment aan. Openheid en transparantie voor alle partijen staan centraal. e-people reduceert werving- en selectieprocedures van enkele maanden tot enkele weken. Dit kan dankzij de toepassing van geavanceerde webtechnologie op de website (www.gotoepeople.com). Bedrijven en professionals worden aan elkaar gekoppeld op basis van vier componenten: 'normen en waarden', 'competenties, 'vaardigheden' en 'loopbaaneisen'.

"Wij geloven niet in matching op basis van C.V.'s en vacatures. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar op basis van veel meer criteria", zegt Bas Westland, oprichter en directeur van e-people. "Vanuit mijn ervaring als internationaal Human Resource Manager in de ICT-sector weet ik dat kandidaten en bedrijven vaak de verkeerde verwachtingen van elkaar hebben. Daarom kiezen wij voor maximale openheid naar alle partijen. De kans op een geslaagde match wordt zo aanzienlijk verhoogd. Verder zijn wij ervan overtuigd dat een match alleen tot stand kan komen als de normen en waarden van de kandidaat en de cultuur van het bedrijf overeenkomen. Bovendien is het in een snel veranderende omgeving zoals de e-business belangrijk dat werknemers de competenties hebben om de vaardigheden van de toekomst aan te leren."

Selectie van (leidinggevende) e-professionals
De webtechnologie die e-people toepast in haar carrièreportal, versnelt de eerste selectieprocedure van de e-professionals. Via www.gotoepeople.com doen zij een aantal kwalitatieve tests. Op basis hiervan voert e-people een persoonlijk loopbaanadviesgespek en biedt de kandidaat eventueel een assessment aan. Hiervoor schakelt het bedrijf desgewenst externe psychologen in. Westland: "Zo komt een onafhankelijk advies tot stand en voorkomen we dat kandidaten naar een functie worden toegeschreven." e-people biedt geregistreerde e-professionals verder toegang tot uitgebreide bedrijfsprofielen van e-companies en diverse diensten op het gebied van loopbaanondersteuning. Bovendien biedt e-people via haar carrièreportal veelal met korting diensten van derden aan, waaronder kinderopvang, juridische ondersteuning, opleiding en advies.

Selectie van e-companies
e-people screent opdrachtgevers en maakt op basis hiervan gratis een beknopt én een uitgebreid bedrijfsprofiel. e-people plaatst het bedrijfsprofiel tegen een vast tarief voor bepaalde tijd op de website. Het uitgebreide profiel vermeldt onder andere de missie en visie van een bedrijf, een beschrijving van de activiteiten, organisatiestructuur en -cultuur, enkele kengetallen en de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Het uitgebreide profiel is alleen toegankelijk voor geregistreerde e-professionals, het beknopte voor iedere bezoeker van de website. Vervolgens verricht e-people een filesearch naar geschikte kandidaten in de eigen database. Westland: "Alleen beschikbare kandidaten worden benaderd. We begeven ons uitdrukkelijk niet op het terrein van headhunting." Daarnaast biedt e-people aanvullende diensten als internet-search, mediawerving en netwerk-search aan. e-people hanteert voor deze diensten een transparante tariefstructuur die op de site is te raadplegen.

Kwaliteit, integriteit en professionaliteit
Kwaliteit, integriteit en professionaliteit zijn kernwoorden bij e-people. Het bedrijf heeft een vergunning voor arbeidsbemiddeling van het CBA. Tevens is e-people kandidaat-lid van de OAWS, de brancheorganisatie van werving- & selectiebureaus. e-people behandelt alle informatie van e-professional én e-company uiterst vertrouwelijk. Alleen met instemming van de eigenaar worden gegevens aan derden verstrekt. e-people is ingeschreven bij de Registratiekamer. De psychologen die de tests afnemen, zijn aangesloten bij het NIP, de beroeps- en belangenvereniging van psychologen. De databaseserver met kandidaat- en bedrijfsgegevens staat bij een professionele hostingprovider met 24x7-ondersteuning. De web- en applicatieserver zijn gescheiden van de databaseserver, waardoor ongeoorloofde toegang voorkomen wordt.

Over e-people
e-people is het eerste Nederlandse werving- en selectiebureau dat zich specifiek richt op bedrijven en professionals in de e-business. Via het carrièreportal www.gotoepeople.com koppelt e-people professionals met minimaal twee jaar relevante - eventueel leidinggevende - werkervaring aan e-companies, e-business-units en e-business-competence centers van bedrijven. e-people reduceert werving- en selectieprocedures van enkele maanden tot enkele weken en hanteert een transparante tariefstructuur. e-people, sinds oktober 2000 operationeel, is onderdeel van het netwerk van venture capitalist Net Ventures. Het bedrijf heeft een vergunning voor arbeidsbemiddeling van het CBA en is kandidaat-lid van de OAWS, de brancheorganisatie van werving- & selectiebureaus.