Carros

Nieuwe Audi A4 Avant

(05 juni 2001)

Leusden, 31 mei 2001 - Na de nieuwe A4 limosine presenteert Audi nu ook de nieuwe A4 Avant: tot nu toe de fraaiste en modernste interpretatie van het Avant-concept. De nieuwe Audi A4 Avant heeft als duidelijke doelstelling om in het segment van de 'premium' stationwagens een vooraanstaande positie te verwerven. Als geen ander combineert de nieuwe A4 Avant design en dynamiek met Ă©legance en veelzijdigheid.

Fraaie stations heten Avant: een slogan die al jaren geldt. Meer dan 40 procent van de kopers van de huidige A4 noemde het design als belangrijkste koopargument -een aanzienlijk groter aandeel dan bij de concurrentie. Het sprak dan ook vanzelf dat Audi voor de nieuwe A4 Avant opnieuw stilistische maatstaven zou zetten.

De nieuwe Avant biedt meer interieurruimte en extra functionaliteit dan zijn voorganger. Zijn karakter wordt gekenmerkt door geavanceerde techniek, zoals de traploze multitronic-transmissie en het reeds uitgebreid geroemde aluminium onderstel van de A4 limosine. En de al even krachtige als zuinige benzine- en TDI-motoren garanderen de typische Audi-dynamiek.