Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.45 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Maandagmorgen omstreeks kwart voor elf werd de politie door een getuige gebeld die meldde dat hij achter een slingerend voertuig aanreed die eerder een aanrijding had veroorzaakt.

De politie trof op het Zandpad het voertuig aan met een 32-jarige bestuurder afkomstig uit Zwolle. Bij een blaastest bleek de man een promillage te hebben van 1,7. Bovendien bleek de auto niet te zijn verzekerd. De bestuurder heeft een proces verbaal gekregen, zijn rijbewijs is ingenomen en zijn auto is weggetakeld.

Vernielers autos aangehouden

UTRECHT Maandagavond omstreeks elf uur zijn op de Adenauerlaan drie jongens aangehouden wegens het vernielen van personenautos met straatklinkers.

Twee autos op de Van Kleffenslaan waren gedeukt en van één voertuig was de achterruit ingegooid. Eerder op de dag hadden getuigen al gezien dat een groep van ongeveer twintig jongeren in de buurt van de Van Kleffenslaan met eieren aan het gooien waren. Een getuige herkende op de Adenauerlaan drie jongens in de leeftijd van 15, 13 en 11, uit resp. Utrecht, Culemborg en Vleuten. De jongens zijn voor nader verhoor meegenomen naar het bureau en later op de avond heengezonden.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT Maandagmiddag omstreeks half zes signaleert de politie dat een motorrijder en een bijrijder zonder helm over de Kanaalstraat rijdt. Wanneer de politie de 20-jarige bestuurder uit Utrecht op de hoek Kanaalstraat en Soerabayastraat hiervoor wil aanhouden en tot stoppen maant, rijdt de bestuurder tegen een geparkeerd voertuig.

De motorrijder komt daarbij ten val. Nadat hij is opgestaan begint de bestuurder tegen het politievoertuig te schoppen. Wanneer de man daarop wordt vastgehouden, begint hij zich heftig te verzetten. Inmiddels verzamelt zich een grote groep omstanders om de man en een aantal van hen begint zich met de aanhouding te bemoeien. In het tumult weet de motorrijder te ontkomen. De politie zoekt de omgeving af, maar treft de man niet aan. Aan de hand van de beschikbare gegevens zal de bestuurder worden opgespoord en op het bureau worden ontboden om zich alsnog voor zijn daden te verantwoorden.