Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 10.00 uur
Controle en toezicht op het water

DISTRICT RIJN & VENEN Op maandag heeft de politie in samenwerking met de Dienst Waterbeheer van de Provincie controle en toezicht gehouden op het Amsterdam Rijnkanaal en de Vecht.

Twee en twintig maal werd er berispend opgetreden tegen snelvaarders en het verkeerd afmeren. Twee snelvaarders maakten het zo bont, dat hen voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid proces-verbaal werd aangezegd. Eénmaal werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een vaarbewijs.

Na tanken zonder betalen aangehouden

BREUKELEN Maandagmiddag heeft een automobilist bij een benzinestation aan de Rijksweg A2 zijn auto volgetankt en vier jerrycans in zijn kofferbak gevuld met benzine. Daarna is de man weggereden zonder te betalen.

Meerdere surveillancevoertuigen keken vervolgens naar deze auto uit, waarvan het merk en kenteken door de pomphouder waren doorgegeven. Agenten zagen op de Rijksweg A28, ter hoogte van Zeist, het betreffende voertuig rijden.

Ter hoogte van de afslag Zeist-west werd de verdachte van de weg gehaald en aangehouden. Tegen de man, een 19-jarige inwoner uit Soest, zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het tanken zonder betalen. Bij controle bleek hij eveneens geen rijbewijs te hebben en bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn. Ook hiervoor krijgt hij een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Maandagmiddag heeft de politie tussen kwart over twee en kwart over vier op de M.A. Reinaldaweg een snelheidscontrole gehouden.

Van de in het totaal 1539 gecontroleerde voertuigen overschreden er 85 de maximum toegestane snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid betrof een bestuurder die met 120 km/h de radar passeerde.