Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 5-06-2001
1e persbericht 4 juni 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden
Op de Boutenslaan zijn maandag om 14.45 uur een 36-jarige man en een even oude vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij even daarvoor op de Genneperweg en de St. Claralaan geprobeerd hebben in te breken in een woning. Bij beide woningen werd een ruit ingeslagen. Mogelijk zijn ze in beide gevallen gestoord en niet in de woning geweest. Doordat getuigen een goed signalement gaven konden de verdachten aangehouden worden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Automobilist onder invloed
Op de Tongelresestraat is maandag om 20.40 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij gedronken had. Hij was betrokken bij een aanrijding met lichte materiële schade. De man blies ruim 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man verdacht van auto-inbraak
Dinsdag om 2.30 uur is op de Kometenlaan een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij even daarvoor ingebroken had in twee autos op de Schutterlaan. Hierbij was ook nog een tweede man betrokken. Deze kon ontkomen. Uit een van de autos was de autoradio verdwenen. Uit de andere auto was de radio uit het dashboard gehaald, maar lag nog in de auto. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Loods uitgebrand
Dinsdag rond 1.00 uur is brand uitgebroken in een loods aan de Pastoor van de Spijkerstraat. De loods brandde uit, evenals een aanhanger die als hamburgerkraam was ingericht. Een frietwagen liep brandschade op. De oorzaak van de brand is onbekend, evenals de schade.

Eindhoven / Son: Verdachte poging doodslag aangehouden Op het politiebureau van Woensel Noord is maandag om 19.30 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij vrijdagavond op de Eindhovenseweg in Son ingereden is op enkele fietsers. Hij reed in een opvallend groene Volkswagen Golf. Politiemensen zagen maandagavond een zelfde kleur Volkswagen Golf rijden. Zij lieten de bestuurder stoppen en namen hem voor onderzoek mee naar het bureau. Daar bekende hij dat hij op vrijdag op enkele fietsers was ingereden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Inbraak
Maandagmiddag is ingebroken in een woning aan het Herdersveld. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. Er is ongeveer fl. 50,= meegenomen.

Valkenswaard: Zadels weg na inbraak
Maandagavond tussen 20.00 en 20.30 uur is ingebroken in de garage van een woning aan de Abdijweg. De garagedeur is opengebroken. Uit de garage zijn zes paardenzadels, een vierspantuig en vijf hoofdstellen gestolen. Ten tijde van de inbraak zijn twee mannen met een witte oud model Mercedes bij de woning gezien.

Veldhoven: Onder invloed en zonder rijbewijs
Op de Sterrenlaan is dinsdag om 0.15 uur een 43-jarige Veldhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,5 promille. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Automobilist gewond
Een 50-jarige man uit Eersel is maandag om 14.20 uur gewond geraakt toen hij op De Locht met zijn auto tegen een lantaarnpaal reed. Het ongeluk gebeurde op het viaduct van de A67. Waarom hij de macht over het stuur kwijtraakte is niet bekend. De man is met een beenbreuk in het St. Josephziekenhuis opgenomen.