Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 4-06-2001 Persbericht district Den Bosch

MAN AANGETROFFEN IN GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op de Willem Hubertstraat in s-Hertogenbosch aangetroffen in een gestolen auto. Getuigen belden de politie toen zij de man vreemd zagen rommelen in de auto. Agenten constateerden dat de bedrading van de auto was doorverbonden en dat de auto een dag eerder op de Schout van Wijngaertlaan was ontvreemd. De man is aangehouden en ingesloten.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR COCAÏNEBEZIT (Rosmalen)

Zondagavond zij door beveiligingsbeambten van een horecagelegenheid aan de Graafsebaan in Rosmalen een 24-jarige inwoner uit Helmond en een 17-jarige Spanjaard aangehouden voor cocaïnebezit. De twee wilde de gelegenheid binnen gaan. Bij de visitatie bleek de 24-jarige man twee bolletjes cocaïne in zijn bezit te hebben, de 17-jarige verdachte had drie bolletjes cocaïne. Beiden zijn overgedragen aan de politie. Op het bureau bleken beide mannen in het totaal zes GSMs, een aanzienlijk geldbedrag en een paspoort dat niet aan hen toebehoorde bij zich te hebben. Beide zijn ingesloten als verdacht voor het bezit cq. handel in harddrugs.

MAN GOOIT STEP DOOR RUIT (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 21-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Ereprijsstraat in zijn woonplaats aangehouden nadat hij een step door de ruit van een woning had gegooid. De man kreeg in een woning onenigheid over een geldkwestie en ging degene die hem had willen helpen te lijf. De 32-jarige bewoner zette hem daarop buiten de deur. De verdachte bedreigde de bewoner luidkeels met de dood, trapte een ruit van de voordeur in en gooide vervolgens een step door een ruit van de woning. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de verdachte aan en sloot hem in.

AUTO SPONTAAN IN BRAND (s-Hertogenbosch)

Zondagavond zag een 25-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch, rijdende over de Bruistensingel in zijn woonplaats plotseling rook onder de motorkap vandaan komen. De man bracht het voertuig tot stilstand en zag de vlammen onder de motorkap vandaan komen. Ondanks dat de brandweer snel terplaatse was, kon niet meer worden voorkomen dat het voertuig onherstelbare schade opliep.

DIEFSTAL COMPUTERS (s-Hertogenbosch)

Zondagavond werd melding gemaakt van een bedrijfsinbraak aan Orthen in s-Hertogen-bosch. Uit het pand zijn een paar computers ontvreemd.

RAMKRAAK BIJ AUTOBEDRIJF (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is bij een autobedrijf aan de Balkweg in s-Hertogenbosch een ramkraak gepleegd. Met een auto is de voorpui van het autobedrijf kapot gereden, waarna enkele autoradios werden ontvreemd.

DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN VERKEER IN (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 28-jarige inwoner uit Nuland op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij met zijn auto tegen het verkeer inreed. Bij controle bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

VRACHTWAGENS IN BRAND GESTOKEN (Herpt)

Van zondag op maandag is brand gesticht in een drietal vrachtwagens op een terrein aan de Bernsestraat in Herpt. Van één van de vrachtwagens brandde de hele cabine uit. Bij de andere twee bleef de schade beperkt. De 52-jarige bewoner van het perceel wist de brand met behulp van een vijftal brandblussers en een waterslang te blussen. De politie gaat vooralsnog uit van brandstichting omdat er behalve in de uitgebrande vrachtauto in nog twee vrachtwagens een begin van brand zichtbaar was. De politie onderzoekt de zaak.

BEKEURING VOOR ILLEGAAL STOKEN (Elshout)

Maandagmorgenvroeg is de bewoner van een woning aan de Graaf Albrechtstraat in Elshout bekeurd voor het illegaal stoken van afval. Agenten zagen de vonken en de rook achter de woning van de man vandaan komen. Deze weigerde het vuur te doven waarop te agenten proces-verbaal hebben opgemaakt.