PERSBERICHT - 28 MEI 2001

Pandemonia Science Theater speelt
reddingsactie van SAR-helikopter na

in het Militaire Luchtvaart Museum Soesterberg

Het Militaire Luchtvaart Museum presenteert op 4,5,6,7,8 en 10 juni 2001 in samenwerking met Pandemonia Science Theater een dynamische voorstelling rondom de Search And Rescue helikopter van de Koninklijke Luchtmacht (Alouette III). De voorstellingen vinden plaats in het educatiecentrum dat in augustus van dit jaar officieel geopend zal worden.

Pandemonia Science Theater verzorgde al eerder met Bob `Salto' van Staeveren in de hoofdrol voorstellingen rondom de Fokker D-21 en komt nu met een geheel nieuwe productie. De bezoeker gaat terug naar 1976 en is getuige van een Search And Rescue operatie van de Koninklijke Luchtmacht. De piloot en zijn boordmonteur maken op Terschelling de Alouette III startklaar voor een reddingsactie boven de golven van de Noordzee.

De voorstellingen zijn voor jong en oud. Ze duren ongeveer een half uur en zijn dagelijks te zien om 13:00u, 14:00u en 15:00u.

Locatie
U vindt het museum aan het einde van de Kampweg aan de rand van het vliegdorp Soesterberg in de provincie Utrecht. Het is gemakkelijk te bereiken via de A28, afrit 4 Soesterberg. Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is gesloten op maandag, zaterdag, Eerste Paasdag, Koninginnedag, Eerste Pinksterdag, beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag.

De toegang tot het museum is gratis.