Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 4-06-2001 2e Persbericht 4 juni 2001

Persberichten uit de regio:

Helmond: Fietsen uit berging gestolen
Uit een berging behorende bij een woning aan de Baroniehof zijn zondag tussen 20.00 en 21.30 uur twee fietsen gestolen. De dader kwam binnen door de deur van de berging open te breken.

Helmond: Betrapt op autorijden zonder rijbewijs Een 18-jarige inwoner van Helmond is maandagochtend rond 2.45 uur op de Bindersestraat tijdens een algemene controle betrapt op autorijden zonder rijbewijs. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Autos gestolen
Vanaf de Zuiderstraat is tussen zondagavond 21.30 uur en maandagochtend 11.00 uur een rode Volkswagen Golf met het kenteken XY-51-JB gestolen.

Vanaf de Paterslaan is tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 11.00 uur een blauwe Ford Orion met het kenteken TN-75-VB gestolen.

Geldrop: Man valt in slaap achter stuur
Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 29,7 richting Venlo, is maandagochtend rond 4.00 uur een 19-jarige man uit Duitsland gewond geraakt toen zijn auto van de weg raakte en de vangrail raakte. De man is vermoedelijk in slaap gevallen en wakker geschrokken toen de auto van de weg raakte. Hierop heeft hij getracht het voertuig te corrigeren. Dit is echter niet gelukt. De auto is via de linker- en de rechterrijstrook en via de vluchtstrook een behoorlijk eind verderop in de berm terechtgekomen. Vermoedelijk heeft de auto nog diverse malen om zijn as gedraaid en is uiteindelijk totaal vernield op de rechterrijstrook terechtgekomen. De bestuurder is overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis.

Someren: Aanrijding
Op de Rochadeweg zijn maandagochtend rond 6.30 uur twee personenautos met elkaar in botsing gekomen. Een 19-jarige automobiliste uit Helmond reed over de Rochadeweg, komende vanuit Stipdonk. Zij nam een bocht te ruim waardoor zij op de linkerweghelft terechtkwam en in aanrijding kwam met de auto van een 26-jarige Helmondse. De auto van de 19-jarige kwam in de berm terecht, is een talud afgereden, over de kop geslagen en vervolgens tot stilstand gekomen. De beide inzittenden, de 19-jarige bestuurster en een 20-jarige inzittende uit Helmond, konden zelf het voertuig verlaten. De bestuurster liep een snee aan haar been op en de inzittende lichte verwondingen aan haar neus, hand en voet. Beiden zijn voor behandeling overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Veldhoven: Digitale camera gestolen
Uit een bedrijf aan de Kleine Dreef is maandagochtend tussen 4.00 en 4.15 uur een digitale camera gestolen. De dader kwam binnen door de raam van een toegangsdeur te vernielen.

Westerhoven: Man onder invloed rijdt lichtmast omver Op de Ekkerweg is maandagochtend rond 4.00 uur een 20-jarige automobilist uit Westerhoven betrapt met een behoorlijke slok te veel op nadat hij tegen een lichtmast was aangereden. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,70 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.