Leiden, 4 juni 2001

TACTISCHE RACE HO-PIN TUNG RESULTEERT IN ZEVENDE PLAATS

De vierde race van de Landis Formule Ford was een hectische wedstrijd, waarbij de auto's op kop elkaar meerdere keren raakten. KNAF Talent First-winnaar Ho-Pin Tung profiteerde van dit duel vlak voor hem en vond de aansluiting met de groep die streed om de plaatsen achter de leider. Ho-Pin eindigde uiteindelijk op de zevende positie.

De enige kwalificatietraining van de Landis Formule Ford begon op een enigszins natte baan die in de loop van de training geheel opdroogde en dus steeds sneller werd. Ho-Pin Tung stond in de beginfase in de top drie van het 37 Formule Fords tellende veld, later was hij geruime tijd de op vier na snelste. Helaas viel hij in slotfase terug naar de uiteindelijke tiende startpositie. "De baan werd steeds sneller, waardoor de snelste tijden in de slotfase van de training gezet werden. Op dat moment hadden mijn banden echter al hun beste tijd gehad", vertelde Ho-Pin. "Achteraf gezien had ik enige ronden in de pits moeten wachten, om aan het einde van de training mijn slag te slaan", concludeerde de Talent First-winnaar.

Ho-Pin Tung had een prima start. "Mijn beste tot nu toe", vond hij. Ho-Pin schoof hierdoor meteen op naar de achtste plaats. In de loop van de race profiteerde hij van het gevecht dat de rijders voor hem leverden met als inzet de tweede plaats. Hij kon hierdoor de aansluiting met deze groep vinden. Ho-Pin kreeg uiteindelijk de zevende plaats in handen. "Ik ben heel tevreden over het verloop van deze race", vertelde hij na afloop. "Nu ik mijn rondetijden zie ben ik extra blij. Mijn snelste tijd doet niet of nauwelijks onder voor de tijden die de rijders voor mij reden." Ho-Pin was vooral tevreden omdat hij de aansluiting met de kop van het veld behield terwijl hij de afgelopen maand nauwelijks getraind heeft. "Ik heb net mijn VWO-examen afgerond, dat heeft ertoe geleid dat ik sinds de laatste race vier weken geleden maar drie keer kon trainen. Desondanks boek ik progressie."

Jaap van Lagen, de teamgenoot van Ho-Pin Tung bij Van Amersfoort Racing, werd derde tijdens de druk bezochte Pinksterraces.

Uitslag Landis Formule Ford: 1. Tristan te Pas, 12 ronden in 21:41.924; 2. Xavier Maassen, op 6,855; 3. Jaap van Lagen, op 7,156; 7. Ho-Pin Tung, op 11,742.

Stand Benelux-kampioenschap na vier races: 1. Jaap van Lagen 52; 2. Ferdinand Kool 49; 3. Stefan de Groot 43; 9. Ho-Pin Tung 12. Stand Nederlands kampioenschap na drie races: 1. Ferdinand Kool 47; 2. Stefan de Groot 43; 3. Jaap van Lagen 41; 8. Ho-Pin Tung 24.

Noot voor de redactie,