Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 4-06-2001
1e Persbericht 4 juni 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Beukenlaan is zondagavond tussen 19.00 en 19.10 uur een 43-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw fietste over de Beukenlaan toen plotseling een auto naast haar kwam rijden met daarin twee mannen. De bijrijder pakte haar handtas vast en trok er heel hard aan. Hierdoor werd de vrouw met haar fiets een eind meegesleurd door de auto. De vrouw kwam met haar duim tussen het stuur van haar fiets en de auto kort klem te zitten en haar fietste raakte de auto. Op een gegeven moment heeft de bijrijder de riem van haar tas doorgesneden. Het duo reed hierop met de tas van het slachtoffer hard weg. In haar tas zaten een aantal pasjes, een GSM, een identiteitsbewijs, sleutels en een portemonnee met daarin bijna 700 gulden en een zilveren tien gulden muntstuk. De daders waren twee blanke mannen, ongeveer 18-20 jaar met een normaal postuur. Ze reden in een donkerkleurige auto zonder kentekenplaten. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Verdachten inbraak bedrijf aangehouden Nadat de politie een melding kreeg van een inbraak in een bedrijf op de Marconilaan stelde zij een onderzoek ter plaatse in. Aangekomen bij het bedrijf zagen zij een man snel wegfietsen. De politie achtervolgde de man en zette haar dienstvoertuig op een gegeven moment dwars voor de verdachte. Deze kon niet meer tijdig remmen, botste tegen het politievoertuig en viel. Hierop werd de 33-jarige verdachte Eindhovenaar om 1.40 uur op de Pieter Calandstraat aangehouden. De politie is vervolgens meteen teruggekeerd naar het bedrijfspand. Een diensthond speurde in het pand een tweede verdachte op, een 32-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats, die zich verstopt had onder een auto. De daders hadden een raam ingeslagen om in het bedrijf te komen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Budel: Verdachte van vernieling aangehouden
Na een onderzoek in de omgeving is in een horecagelegenheid aan de Dr A Mathijsenlaan maandagochtend rond 2.40 uur een 18-jarige Budelnaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een raam van een woning aan de Willem II straat kort daarvoor. De bewoners van de woning hadden een jongen en een meisje die op straat ruzie aan het maken waren verzocht om dat op een andere plek te doen. Hierop ontstond een meningsverschil en is kort daarna een steen door een raam van de woning gegooid. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

======================================================== Correctie op persbericht Son: het incident is gebeurd op vrijdagavond i.p.v. op donderdagavond. Verder is het bericht enigszins aangevuld. (zie 1e persbericht zaterdag 2 juni 2001)



Son: Automobilist rijdt door na jongen aangereden te hebben Op de Eindhovenseweg is vrijdagavond rond 22.30 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven door een onbekende automobilist aangereden. Het slachtoffer fietste kort daarvoor samen met een aantal vrienden door een rood verkeerslicht op de kruising Ekkersrijt / Eindhovenseweg. Een auto die op het kruispunt stilstond gaf op dat moment provocerend wat extra gas. Kort daarna zien de jongens de auto staan op een terrein aan de Eindhovenseweg. De jongens durfden niet verder te fietsen en wachtten tot de auto wegreed. Plotseling komt hen echter met hoge snelheid dezelfde auto tegemoet rijden. De 15-jarige fietser wordt hierbij door de auto geschept. Het slachtoffer vloog over de motorkap terwijl de auto gewoon doorreed. De 15-jarige jongen en zijn vrienden hebben zich vervolgens verstopt omdat de auto weer terug kwam rijden. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn rechterbovenbeen. Zijn fiets is zwaar beschadigd door het ongeval. De politie is op zoek naar een appeltjesgroene Volkswagen Golf en verzoekt getuigen van het incident contact op te nemen met de politie van de afdeling Best-Oirschot-Son op telefoonnummer 0900 8844.