Politiebericht Limburg-Zuid: Mastricht 4-06-2001 Persberichten district Heerlen (H.P. 16.02 uur) Maandag 4 juni 2001

Heerlen, winkelinbraken:
Zondagmorgen 3 juni 2001 heeft in een modewinkel gevestigd aan de Promenade in Heerlen een inbraak plaatsgevonden. De inbreker vernielde de ruit (1.60-2.20) door een betonblok door het glas te gooien. Door de ontstane opening kon de inbreker in de bedrijfsruimte komen. Ontvreemd werden twee stapels broeken en het wisselgeld van enkele tientjes uit de kassa. Hoe groot de schade voor het bedrijf is moet nog bij een inventarisatie vastgesteld worden.

Zondagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Akerstraat in Heerlen. Een buurtbewoner zag een man een trottoirtegel oprapen en meteen daarna en ruit van een winkel aan de Akerstraat ingooien. De man stapte daarna door het ontstane gat de winkel binnen en kwam kort daarna met de kassa naar buiten. Deze liet hij na de lade geopend te hebben achter op de Uilegats waarna hij er vandoor ging. De man ging er daarna op een fiets vandoor. Uit de kassa werd een geldbedrag van enkele tientjes aan wisselgeld gestolen. De inbreker werd niet meer achterhaald.

Maandagmorgen 4 juni 2001 heeft omstreeks 02.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een schoenenwinkel gevestigd aan de Willemstraat in Heerlen. De inbreker gooide met een trottoirtegel de ruit van de schoenenwinkel aan diggelen en betrad vervolgens de bedrijfsruimte. Een straatbewoner zag de inbraak plaatsvinden en waarschuwde daarop meteen de politie. De inbreker ging echter snel te werk. Nog voordat de politie ter plaatse was, bleek hij alweer gevlogen te zijn. Gewapend met een signalement werd een onderzoek in de omgeving ingesteld maar dit had geen resultaat. Uit de kassa van de schoenenwinkel bleek een geldbedrag van enkele honderden guldens weggenomen te zijn.

Brunssum, woninginbraak:
Op zondag 3 juni 2001 heeft tussen 15.00 en 19.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Vogelwikke in Brunssum. De toegang tot de woning werd verkregen door een achterdeur te forceren. De woning werd doorzocht waarbij diverse sieraden en een bankpasje werden ontvreemd. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Brunssum, inbrekers overlopen:
Op maandagmorgen 4 juni 2001 heeft omstreeks 06.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Schiffelerstraat in Brunssum. De inbrekers kregen de toegang door een ketting van een kelderrooster los te wrikken en vervolgens door een raam te forceren. De bewoner werd gewekt nadat hij een vreemd gestommel in zijn woning hoorde. Op de begane grond trof hij twee personen aan de overhaast via de kelderverdieping de woning verlieten. Voor alsnog bleek er niets uit de woning ontvreemd te zijn.