Belangen Harmelense Inwoners heeft succes:



klachtenregeling zendmast komt 1 september in bedrijf!

De inwonersvereniging in Harmelen is al sinds 1996 in actie tegen de overlast die de 1395 kHz middengolf zendmast in Mastwijk (gem. Montfoort) bij de inwoners in de regio veroorzaakt. Tijdens de hoorzitting in Benschop van dinsdagavond 29 mei heeft Belangen Harmelense Inwoners de heer Tommel kunnen bewegen 1 september als uiterlijke ingangsdatum voor de klachten-regeling te noemen.

De heer Tommel heeft, toen hij met zijn opdracht oplossingen te zoeken voor de zenderproblematiek begon, ook een bezoek aan de Harmelense inwonersvereniging gebracht. Deze heeft hem ervan kunnen overtuigen dat de gemelde klachten het topje van de ijsberg is en de omvang véél groter is dan de Nozema en de Rijksdienst voor Radiocommunicatie (RDR) doen geloven èn &dat de wettelijke basis van de 'Rege-ling storingsklachten' niet voldoet.

Dat gesprek heeft er mede toe geleid dat de heer Tommel in zijn 'Concept-advies inzake de problematiek van de middengolfzenders in Lopik en Montfoort' noodzake-lijke verbetering van de klachtenregeling heeft genoemd. Daartoe is inmiddels de 'Stichting Zendmastproblematiek Utrecht' opgericht. Mocht een klacht die aan de zender is te wijten op basis van de wettelijke 'Regeling storingsklachten' door de Nozema en de RDR als niet-ontvankelijk worden verklaard (en dat zijn de meeste), dan zal deze Stichting die klacht tot een oplossing brengen. Verkeer en Waterstaat, de gemeente IJsselstein en de Nozema zullen dit gaan financieren.

Het speciale meldnummer dat Belangen Harmelense Inwoners heeft geopend, noteerde niet alleen vanuit Harmelen, maar ook uit Montfoort, Linschoten, Woerden, Vleuten en De Meern veel klachten. Voor de Harmelense Inwonersvereniging is de oprichting van de 'Stichting Zendmastproblematiek Utrecht' dan ook een geweldige doorbraak en een grote beloning voor zes jaar intensief actie voeren.

Het melden van klachten blijft natuurlijk zeer aan te bevelen en daarvoor is nog steeds beschikbaar het meldnummer: 0348-44.2016