Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-06-2001
Mediaberichten 4 juni (15.30 uur)

TEGELEN Hennepplanten in beslag genomen

TEGELEN Een 23-jarige man uit Venlo is zondagmiddag aangehouden in een woning aan de Merelstraat op verdenking van overtreding van de opiumwet. De politie ging naar aanleiding van een melding van ruzie in de betreffende woning ter plaatse. Zij trof daar op het terras 18 hennepplanten aan die in beslag werden genomen. Er bleek inderdaad ruzie te zijn geweest tussen de man en de 20-jarige bewoonster die inmiddels was bijgelegd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

HEIJEN Bromfietser aangehouden

HEIJEN Een 17-jarige bromfietser uit Heijen is zondagmiddag aangehouden op de Kasteelstraat. De jongen reed zonder helm, zonder verzekering, zonder bromfietscertificaat op een ondeugdelijke bromfiets. De bromfiets is voor vernietiging in beslag genomen. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt.

WEERT Verkeersgewonde

WEERT Een 34-jarige automobilist uit Geertruidenberg is zondagmorgen rond 11.45 uur gewond geraakt bij een ongeval op de St. Jobstraat. De man reed op de St. Jobstraat op het moment dat hij een epileptische aanval kreeg. Hierdoor raakte hij de auto bestuurd door een 63-jarige man uit Weert, botste tegen een verkeersbord en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.

ROERMOND Belediging politieman

ROERMOND Een 18-jarige man uit Roermond is zondagavond aangehouden op het Kloosterwandplein nadat hij agenten in functie had beledigd. Tijdens een bekeuringssituatie kwam een groep van 6 jongeren voorbij fietsen. De verdachte was een van hen en uitte beledigingen in de richting van de politie. Hij kon even later worden aangehouden. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VENLO Openstaande boetes

VENLO De Koninklijke Marechaussee heeft op het Stationsplein in Venlo op zaterdagavond een 22-jarige man uit het Duitse Sangerhausen aangehouden. Bij controle bleek de man nog twee boetes van fl. 150,- (of 1 dag hechtenis) en fl. 165,- (of 3 dagen hechtenis) te hebben openstaan. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

ROERMOND Aanhouding

ROERMOND Een 32-jarige man uit Roermond is zondagmorgen aangehouden in zijn woning op verdenking van verkrachting van een 26-jarige Roermondse. De vrouw verklaarde vrijdagavond in haar woning te zijn mishandeld en te zijn verkracht. Het slachtoffer had tot enkele weken geleden een relatie gehad met de verdachte maar had die inmiddels beëindigd. De man is in bewaring gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.