Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmiddag 04 juni 2001
13:35 maandag 4 juni 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Emmen, meisje botst tegen trein
Het16-jarig meisje dat gisteren op de spoorwegovergang aan de Dordsestraat met haar fiets tegen een trein botste heeft een gecompliceerde beenbreuk opgelopen en een gebroken pols. Daarnaast diverse schaafwonden. Vermoedelijk heeft ze een walkman op gehad en niet gezien en gehoord dat een trein naderde. Zij moet nog gehoord worden.

Stormschade in Drenthe
Gistermiddag kwamen enkele meldingen van omgewaaide bomen. In Gieten waaide aan de Bonnen een boom om waarna die tegen een dak van een huis aan kwam te liggen. De brandweer verwijderde de boom. In Hoogeveen viel aan de K de Raadstraat een boom op een auto. Ook daar kwam de brandweer ter plaatse om de auto te bevrijden. In Zeegse waaide een dikke tak van een boom en viel op het fietspad van de Zeegstersteeg. De politie verwijderde de tak zodat fietsverkeer mogelijk bleef. In alle gevallen geen persoonlijk letsel.

Assen, met gestolen fiets over de autoweg
Vannacht reden drie jongens op twee fietsen over de oostelijke rijbaan van de A 28 tussen Beilen en Assen. De jongens, afkomstig uit Gieten en Eexterzandvoort, verklaarden de fietsen in Beilen gestolen te hebben om zo naar huis te kunnen. Twee jongens (18 jaar) kregen snelrecht, de andere van 16 jaar kreeg een HALT-proces-verbaal.

Assen, dief aangehouden
Werd vannacht een hevig bloeden man aangetroffen aan de Broeklaan. De man had een flinke wond op zijn rug die hij had opgelopen tijdens een inbraak bij een sportvereniging aan de Kortbossen. Per ambulance werd hij overgebracht naar het WZA waar de wond werd gehecht en de 38-jarige man uit Groningen werd opgenomen. De man bekende de inbraak maar omdat hij overlopen werd door de beheerder kon hij niets meenemen.

Paterswolde, inbraak in kiosk
Werd het afgelopen weekend ingebroken in de kiosk van het zwembad aan de Lemferdingelaan. Een slof sigaretten en een paar honderd gulden werden weggenomen. Om binnen te kunnen komen werd een raam ingeslagen en om op het terrein te kunnen komen werd het draad doorgeknipt.

Roden, diefstal zand
Wed vannacht een 36-jarige man uit Roden aangehouden die enkele malen met zijn auto heen en weer reed om zand te halen. Hij haalde dat weg op een plek aan de Slotlaan waar men bezig is met werkzaamheden. De man was eerst twee maal met een kruiwagen naar zijn woning gelopen maar dat vond hij te zwaar. Daarom was hij al zeven keer met zijn auto geweest om zand te halen voor zijn nieuwe tegelplateau in de tuin.

Eesveen, mishandeling
Een 24-jarige man uit Wilhelminaoord deed gistermiddag aangifte van mishandeling. Gisternacht was hij in een kroeg in Eesveen en werd daar met een glas in zijn gezicht geslagen door een man. De dader verliet daarna het café. Het slachtoffer is daarna naar een arts gegaan die anderhalf uur aan het hechten is geweest en veertig hechtingen nodig had om de wang weer gerepareerd te krijgen. De politie hoop binnenkort de dader te kunnen aanhouden. Aanleiding is vermoedelijk een relatieprobleem geweest.

Emmen, dief loopt nat pak op
Werd vannacht ingebroken in de kantine van een bedrijf aan de Eerste Bokslootweg. De politie zocht onmiddellijk na de melding het terrein af en de diensthond ontdekte in het water van het Bargermeerkanaal een man. Nadat de 59-jarige man, zonder vaste woonplaats, uit het water was gekomen bekende hij de inbraak. In de kantine had hij een drankautomaat opengebroken en het kleingeld er uit gehaald. Zijn auto werd in Angelslo aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of de man nog meer inbraken op zijn kerfstok heeft.

Nietap, botsauto gestolen
Werd vannacht vanaf de kermis in Nietap een zwarte botsauto gestolen. De eigenaar uit Weert deed vanmorgen aangifte. Het schadebedrag is niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe