Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.15 uur
Graffiti-vandalen aangehouden

NIEUWEGEIN Surveillerende agenten vonden zaterdag- op zondag het gedrag van een paar jongens in de nabijheid van de Noordstedebrug verdacht, hetgeen uiteindelijk leidde tot een aanhouding.

Toen de agenten de jongens wilden aanspreken, renden de jongens weg in de richting van de Zuidstedeweg. Uiteindelijk konden de twee verdachten, een 16- en 17-jarige jongen beiden uit Nieuwegein, op de Schakelstede worden aangehouden.

In de fouillering van één van de twee verdachten trof de politie een spuitbus aan. Samen met de twee jongens zijn de agenten terug gereden naar de Noordstedebrug. Daar wezen zij een door hen gemaakt werkstuk aan en bekenden deze met de aangetroffen spuitbus gemaakt te hebben. De ouders van de twee minderjarige verdachten werden door de agenten in kennis gesteld van het gebeuren en vonden het vreemd dat zij voor zon gering feit werden gebeld. Zij waren derhalve niet bereid om hun zoons van het bureau op te halen.

Fietsers worden belaagd door inzittenden autos

IJSSELSTEIN Zondagmorgen zijn zes fietsende jongens op de Panoven lastig gevallen door de inzittenden van twee passerende autos. Daarbij raakten drie fietsers licht gewond.

Omstreeks vijf uur fietste het zestal over de Panoven in de richting van Nieuwegein. Op een gegeven moment werden zij ingehaald door twee autos die even verderop stopten. Uit deze autos stapten acht mannen, onder andere gewapend met paraplus.

Volgens de zes jongens, allen in de leeftijd van 19 tot 21 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, werden zij vervolgens zonder enige aanleiding geslagen, waarbij drie van hen gewond raakten. Deze werden later voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis.

Een zoektocht door meerdere politievoertuigen naar de daders leverde niets op. Aan de hand van de gegevens van de twee betrokken autos en de opgegeven signalementen van de inzittenden zal de politie een onderzoek instellen.

Slingerende automobilist aangehouden

HOUTEN Zondagmorgen tegen drie uur zagen surveillerende agenten dat de bestuurder van een auto duidelijk veel moeite met het bochtenwerk en slingerend over de Rondweg reed. De agenten zagen kans om de bestuurder, een 40-jarige man uit Utrecht, op de Voorveste staande te houden.

Na een eerste blaastest bleek de man inderdaad teveel gedronken te hebben en werd hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 1,55 promille, driemaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.