Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 12.10 uur
Rijden onder invloed

DE BILT Een 25-jarige man uit Amersfoort verliet zondagnacht een sportpark aan de Blauwkapelseweg. Eenmaal op de weg stopte hij voor een politieauto waar hij eigenlijk voorrang op had. De agenten gaven de man een lichtsein dat hij door moest rijden.

De Amersfoorter trok op en vervolgde zijn weg in de richting van de Biltse Rading. De agenten gaven de man op de Blauwkapelseweg een stopteken en wilde de bestuurder controleren. Tijdens de controle roken de agenten een alcohollucht in de auto. Na een blaastest bleek dat hij gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1,1 promille aan. Met een boete van 900,= en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Brandstichting

ZEIST Zondagavond kreeg de politie een melding dat er twee jongens brand aan het stichten waren bij een pand op een bouwterrein aan de Lageweg.

Omstreeks kwart voor negen was de politie ter plaatse en zag twee jongens lopen. Bij het zien van de politie namen de jongens de benen. De jongens renden weg via de Dorpsstraat in de richting van het Burgemeesterpark.

In het Burgemeesterpark kon de politie de beiden jongens aanhouden. Het betrof twee 15-jarige jongens uit Zeist. Bij onderzoek in het pand bleek dat op de bovenste etage brand was gesticht en dat deze nog steeds woedde.

De inmiddels gealarmeerde brandweer heeft de brand geblust. In overleg met de ouders zal gekeken worden wat voor straf de jongens zullen krijgen.