Politiebericht Flevoland: gehele regio 4-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-211 215

Busje tegen vangrail
DRONTEN Vlak voor de Ketelbrug, op de oostbaan van de A6, kon zondagochtend de chauffeur (66 uit Lelystad) van een taxibusje zijn voertuig niet onder controle houden. Een nat wegdek, harde wind en spoorvorming zorgden ervoor dat hij van de weg raakte, tegen de vangrail botste en op de vluchtstrook tot stilstand kwam. Van de 4 klanten in het busje (net terug van vakantie en op weg naar huis) raakten er twee gewond doordat zij van hun stoelen vielen. Een 52-jarige vrouw uit Espel raakte gewond aan haar been en een 63-jarige man uit dezelfde plaats had last van zijn borst. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het busje is afgesleept.

Onder invloed
LELYSTAD Na een tip van een automobilist dat op de A6 iemand vermoedelijk onder invloed achter het stuur zat, heeft de politie vanochtend vroeg ter hoogte van de afslag Lelystad de betreffende auto onderschept en op de Larserweg aan de kant gezet. De bestuurder (23 uit Lelystad) rook inderdaad naar drank en is aangehouden. Op het politiebureau bleek het vermoeden dat hij onder invloed reed te kloppen; hij blies 620 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wildplassen
ALMERE Een surveillerende politieagent zag zondag aan het begin van de avond op het Festivalplein twee mannen tegen een hek staan plassen. De agent en zijn collega spraken de mannen aan. Eén van hen, een 39-jarige man uit Roelofarendsveen, liet duidelijk merken wat hij vond van het feit dat hij een bekeuring ging krijgen en wilde niet meewerken. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich en is uiteindelijk geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar heeft hij een bon gekregen (100 gulden) en is heengezonden.

Vechtpartij
ALMERE Een bewoonster van de Julistraat kwam zondagavond in paniek melden dat haar vriend en zijn broer slaags waren geraakt met twee van haar eigen familieleden en dat er gevochten werd met messen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de vechtpartij zich te hebben verplaatst naar een woning aan de Wipmolenweg. Daar bleek inderdaad een aantal mensen met elkaar te vechten; agenten hebben de mannen uit elkaar gehaald. Uiteindelijk zijn de genoemde vier mannen aangehouden (38, 37 en 39 uit Almere en 44 uit Rotterdam) en 2 messen in beslag genomen. De 39-jarige moest eerst naar het ziekenhuis om de steekwond die hij in zijn been had opgelopen te laten hechten. Daarna is ook hij naar het politiebureau gebracht, waar alle verdachten voor nader onderzoek in verzekering zijn gesteld.