Persbericht

Pinkstermaandag 4 juni 2001, TT Circuit Assen
Viva Italia!
Una Giornata particolare!

Dit jaar wordt het succesvolle evenement Viva Italia! voor de derde keer gehouden op het TT Circuit Assen. Centraal staan roemruchte Italiaanse auto- en motor merken zoals: Fiat, Alfa, Lancia, Ferrari, Lamborghini, Maserati en Ducati. Viva Italia! staat garant voor veel doe- en kijkplezier. Zo is er de mogelijkheid mee te doen aan de vele actieve onderdelen. Een spectaculair onderdeel is het meerijden met een coureur. Het is niet alledaags dat je met grote snelheid in bijvoorbeeld een Lamborghini of Maserati het circuit over gaat. Het Ômeerijden met een coureurÕ is een uitgelezen mogelijkheid om eens kennis te maken met deze behendige coureurs.

Actief kijk- en doeprogramma:
Het actieve kijk- en doeprogrammma, waar het evenement om bekend staat, kent tal van interessante onderdelen voor de bezoekers. De verschillende mogelijkheden worden hieronder kort uiteengezet.

Auto-style Sprintcompetitie
Voor een volle tribune strijden twee ÔcoureursÕ over een traject van 200 meter tegen elkaar. In twee kwalificatierondes wordt bepaald welke deelnemers naar de finale gaan. Voor de drie snelsten stelt accessoireleverancier Autostyle prijzen ter beschikking. Deze sprintcompetitie staat open voor autoÕs in alle mogelijke types en uitvoeringen.

Auto-Txt Slalomcompetitie
Welke auto heeft de beste wegligging en welke bestuurder de beste stuurmanskunst? In de Auto-Txt slalomcompetitie strijden bezoekers met hun auto om de eerste prijs.

Cursus Circuitrijden
Bezoekers kunnen met hun eigen auto deelnemen aan een twee uur durende Cursus Circuitrijden. Belangrijke zaken als rem- en stuurtechnieken, ideale lijnen rijden en zithoudingen worden niet alleen in theorie besproken, men krijgt ook de kans het geleerde op het circuit in de praktijk te brengen. De cursus duurt ongeveer twee uur waarvan een uur theorie en een uur praktijk op de baan.

Vrij Rijden
Tijdens dit programma-onderdeel kunnen deelnemers 20 minuten vrij rijden (in eigen auto) op het circuit. Uiteraard krijgt men vooraf gedegen uitleg over het circuit en enkele basistechnieken. Enige ervaring voor dit onderdeel is gewenst.

Meerijden met een Coureur
Tijdens het Duitse Autosport Festival is er ook de unieke mogelijkheid mee te rijden naast een ervaren coureur in een raceauto. Zo kan ervaren worden hoe het is om met hoge snelheid het bekende TT parcours van 4 kilometer af te leggen.

Concours dÕElegance
Voor iedereen die in het bezit is van een prachtig onderhouden auto is er het Concours dÕElegance. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in drie klassen; klassiek, modern en sportief. De jury let hierbij niet alleen op bijvoorbeeld de kwaliteit van de lak, maar ook op originaliteit van de auto. Natuurlijk wordt ook hier voor de winnaar een fraaie prijs ter beschikking gesteld.


Deelname aan de Autostyle-Sprintcompetitie, de Autotext-Slalomcompetitie en de Concours dÕElegance is gratis. De Cursus Circuitrijden kost Ä 125,-, Vrij Rijden Ä 75,- en meerijden met een Coureur Ä 25,-. Om zeker te zijn van een plaats is het aan te raden zich vroegtijdig aan te melden.
Informatie

- Het circuit is geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
- De entreeprijs bedraagt Ä 25,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
- Leden van merkenclubs ontvangen op vertoon van de clubpas Ä 5,- korting p.p. op de entreeprijs
- Op vertoon van de VDB Kortingspas f 5,- korting voor twee personen
- Route TT Circuit Assen: Vanaf A28, afslag Assen-Zuid.
- Er zijn voldoende parkeergelegenheden. Alle bezoekers kunnen gratis parkeren op de paddock of op de omliggende terreinen.

Voor verdere inlichtingen en inschrijvingen kunt u terecht bij VDB Promotions Telefoon: +31 (0165) 503554
Fax: +31 (0165) 503879
E-mail: info@vdbpromotions.nl
Internet: www.vdbpromotions.nl